Efterårs bagværk,  Efterårs desserter,  vinter bagværk,  vinter desserter

Æble/pære crumble


Æble/pære crumble

Æble/pære crumble eller crumble med æbler og pære. Lun med vanilje is, creme fraiche eller flødeskum til, det er bare fantastisk…….. – Æble og pærestykker med lidt kanel i bunden. Crumble dej over med masser af mandel stykker. Æbler og pære går godt sammen. En rigtig efterårs eller vinter dessert eller til kaffen……. uhm den er bare rigtig gó…..

En god måde, at bruge æbler og pærer der er blevet lidt kedelige i det. og som trænger til at bliver brugt. Eller måske har du mange æbler i haven. Vi har en del æble og pæretræer i haven, så de år der er rigtig mange er det med at finde på neget at bruge dem til. Æble/pære crumble er bare en af mange måder at bruge de dejlige æbler og pærer på. De kan bruges til forskellige kage, marmelade, i mad og så plejer vi at lave most og fryse ned til vinteren.

Her er et par opskrifter med æbler og pærer: lækker kage med æbler og marcipan, Æblehorn: Hjemmelavet æblefedt, 2-3-4 marmelade med vanilje og lime, Mormors æblekage ( gammeldags æblekage ), Æbleboller med kanel, Gammeldags pærekage, Syltede pære i fryseren

tips

Æble/pære crumble kan laves uden mandler i .

I stedet for rørsukker kan du bruge alm sukker.



Æble/pære crumble



800 gr æbler og pærer  ( skrællet og skåret i både )

1 dl rørsukker

½ tsk. st. kanel

Crumble dej:

125 gr smør

200 gr mel

1 dl havregryn

2 spsk. rørsukker

1 tsk. bagepulver

50 gr groft hakket mandler 



  1. Vask og skæl æblerne og pærer
  2. fjern kernehuset
  3. skær den i både
  4. kom dem i et dybt ovnfast fad
  5. bland sukker og kanel i en skål, og rør det godt sammen
  6. drys sukker blandingen over æblerne.
  7. Crumbledej:
  8. kom alle ingredienser til crumble dejen i en skål
  9. smuldre det det sammen md fingrene til det begynder at samle sig igen.
  10. hæld smuldredejen over æblerne og pærer i fadet.
  11. sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 45 mintutter eller airfryer 165 grader i ca. 40 minutter.
  12. Kagen skal være fin brun og æbler / pærer skal boble ved kanterne
  13. Serveres lun med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×