hjemmelave is med yoghurt og skovbær
Efterårs desserter,  forårs desserter,  sommer desserter,  vinter desserter

Yoghurt is med skovbær


Yoghurt is med skovbær

Yoghurt is med skovbær…. Frisk og lækker hjemmelavet is inspireret af en carte dor is man en gang kunne få.. Nemlig med yoghurt og Skovbær marmelade.

Jeg har lånt min datters lækre Sage smart scoop ismaskine hun fik i fødselsdagsgave….. Jeg måtte altså prøve den nu den stod her indtil hun kan få den hjem. En lækker sag, der bimler med en klokke når der skal tilsættes fyld, og når den er færdig.

Jeg har ellers kun en ismaskine til min Kenwood. Men det er sådan en, hvor man fryser en skål ned til den er frossen. Men denne her en en men kompressor, der bar skal sættes i stikkontakten. Den holder øje med konsistensen af isen og kan holde den kold i op til 3 timer. Maskinen er meget simplet at betjene… 12 forindstillet programmer…… – En rigtig lækker maskine, som skal prøves et par gange til inden hun henter den hjem.

Tips

Har du et sukker termometer kan du bruge det nå du koger cremen den skal være omkring 80 – 85 grader.

i stedet for Skovbær marmelade eller Julemarmelade kan du bruge andet blandet marmelade eller en rest Rødgrød.

Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens lave is. Sæt skålen i fryseren og rør jævnlig gerne hver ½ time til den er som lidt ligesom softice.



Yoghurt is med skovbær



 Is:

2½ dl fløde

2 ½ dl sødmælk

1 stang vanilje se Vanilje

4 spsk. glukose  sirup

4 æggeblommer

100 gr sukker

2 dl appelsin yoghurt ( eller neutral )

Skovbær fyld

1½ dl Skovbær marmelade eller Julemarmelade

2 spsk. glukose sirup



  1. is massen
  2. kom mælk, fløde samt vaniljekorn fra vaniljestangen i en tykbundet gryde sammen med den tomme vaniljestang.
  3. tilsæt glukose sirup
  4. kog det op og lad det stå.
  5. pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt
  6. fisk den tomme vaniljestang op mælkeblandingen.
  7. pisk mælkeblandingen i æggemassen.
  8. hæld det tilbage i gryden igennem en sigte.
  9. varm forsigtigt cremen op til den tykner ( må ikke koge ) se tips
  10. sæt gryden i køleskabet mindst en time
  11. bland yoghurten i ismassen.
  12. hæld is massen i ismaskinen.
  13. kør den til den er lidt som softice. ( jeg kørte den til gelato is )
  14. kom den i en form f.eks. en sandkageform der kan gå i fryseren.
  15. skynd dig at sæt den i fryseren og fryse lidt ind
  16. skovbær fyld
  17. bland skovbær marmelade og glukose sirup i en skål
  18. hæld den over i issen i formen
  19. bland det lidt rundt med en ske
  20. sæt den hurtigt tilbage i fryseren.
  21. lad den fryse i mindst et par timer inden du bruger af issen.
  22. ta den op af fryseren og stil den på køkkenbordet lidt
  23. lav kugler af issen, som er perfekte i en isvaffel eller i et højt glas f.eks.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×