jordbær trifli
Efterårs desserter,  forårs desserter,  madspild,  sommer desserter,  vinter desserter

Trifli


A vintage illustration of a wide variety of fruits and vegetables from the book, Nouveau Larousse Illustre (1898), by Larousse, Pierre, Augé and Claude, Digitally enhanced from our own antique chromolithograph.

En rigtig dejlig dessert fra mormors køkken. – Og en smart dessert, for har man en rest frugtgrød eller kompot. Så har man hurtigt en lækker dessert.

Her har jeg brugt en rest kirsebærsovs. Den varmede jeg langsom op med lidt kartoffelmel. Så den bliver lidt tykkere. Men en rest jordbærgrød, Blommegrød, Sveske mos, Rødgrød, kirsebær grød eller rabarberkompot Er meget anvendelig til denne dessert.

Tips:

Du kan vælge at bruge hjemmelavet Vanilje creme eller cremepulver til denne trifli.

Når jeg laver creme til trifli af et cremepulver hælder jeg det over grøden straks efter det er pisket sammen . så bliver det mere luftigt. der står ellers på pakken det skal stå i 20 min.

Små italienske makroner smager bedre og er ikke så søde syntes jeg. Men de er svære at få fat i, menlig.com har dem.https://www.nemlig.com/makroner-5011553

Portvin kan tilsættes efter smag og behag.

Du kan bruge sherry eller madeira i stedet for portvin.



Trifli:



5-6 dl grød eller kompot

100 gr makroner gerne små italienske makroner

1-3 spsk. portvin eller sherry

Creme:

1 portion Vanilje creme Eller kagecreme pulver til ½ liter mælk

Pynt:

2½  dl piskefløde

små makroner, chokolade kringler mm.



  1. Start med at lave Vanilje creme
  2. Hæld grøden i en skål, knus makroner over grøden.
  3. Hæld portvin over og bland det rundt med en ske.
  4. eller pisk cremepulver efter anvisning og hæld over grøden.
  5. Pisk fløden og bred det over cremen.
  6. Pynt f eks med chokolade kringler eller makroner
  7. Lad den stå og trække mindst 1 time.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×