Varm Chokolade
En kop varm chokolade med flødeskum på toppen, det er lækkert. Varme chokolade er ikke ikke så sødt som varm kakao, og ret nemt at lave.
Varm chokolade er simpelthen perfekt på en kold dag. Måske efter en tur i skoven, på kælke bakken eller en rask gåtur. Så er lykken en varm kop chokolade med flødeskum på toppen . Eller en kolde efterårs eller vinter aften med en god film.
Lavet på sødmælk, vanilje og 70 % chokolade, også selvfølgelig flødeskum på toppen.
Andre lækre gode varme drikke : Alkoholfri punch, Snemandssuppe, Æblegløgg, Hyldeblomstdrik, Varm mint kakao eller Karamel is kaffe
tips
Du kan bruge andet en 70 % chokolade. Alt efter smag
I stedet for flødeskum, kan du bruge skumfiduser i den varme chokolade
Chokoladen kan laves i god tid. Sæt den i køleskabet til den skal drikkes. Varm den op ved piskning til den er varm, men må ikke koge.
Varm chokolade
1 liter sødmælk
2 spsk. rørsukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker
100 gr mørk chokolade 70 %
Tilbehør
Flødeskum
lidt revet chokolade
- bræk eller hak chokolade groft
- varm sødmælken og vanilje op til næsten kogepunktet, men må ikke koge
- tag gryden fra varmen
- Kom den groft hakkede chokolade i den varme mælk.
- pisk til chokoladen er helt opløst.
- sæt gryden i køleskabet til den skal nydes eller nyd den varm med det sammen med en klat flødeskum til.
- Har du lavet den i godt tid, og sat den i køleskabet. Varmes den op under piskning, men må ikke koge
- Nydes med en flødeskum til
❤