Toscakage
En toscakage er altid go….. En rigtig lille lækkerbisken…… Tilmed er det en rigtig go gammel klassiker. Måske kendt som en tosca tærte
Luftig og let kage med en dejlig sprød mandelglasur på toppen. Meget lækker kage på et kaffebord. Skåret i mindre firkantet stykker, smukt på et fint fad.
tips
I stedt for mandelflager kan du bruge nøddeflager eller grofthakket smutte mandler.
En kage er baget når den linder fra kanten af bageformen. Ikke noget med at stikke i kagen og den falder sammen. Med mindre man kan li en “faldesammenkage ” altså
Kan bages i en springform så vil jeg kalde kagen for en Tosca tærte.
Toscakage
Dej
180 gr sukker
3 æg
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
180 gr smeltet smør
1 tsk. bagepulver
150 gr mel
mandelglasur
50 gr mandel flager
75 gr sukker
50 gr smør
1 spsk. mel
2 spsk. mælk eller fløde.
- Dej
- Pisk sukker æg og vanilje hvidt og luftigt.
- tilsæt det smeltede afkølede smør og pisk lidt
- bland mel og bagepulver
- rør det hurtigt i dejen
- hæld dejen i en lille smurt bradepande ( 20 x30 cm ).
- Bag toscakage ved 180 gr i ca 25 minutter
- imens koges mandelglasuren.
- Mandelglasur
- kom alle ingredienser i en gryde
- giv det et opkog
- lad det afkøle lidt
- når kagen er bagt i 25 min hældes den lunke mandelglasur ovenpå kagen
- fordel mandelglasuren over hele kagen
- bag kagen videre i ca. 15 min eller til mandelglasuren er fin gylden.
❤