sådan udnytter du citrusfrugterne helt
Gode idéer

Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt


Tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt

Det er vigtigt, at bruge økologiske citroner, når du skal bruge skallen… Da de alm er sprøjtet…… Heldigvis er er nu om dag meget nemt at få fat i økologiske citrusfrugter…… Det var det bestemt ikke for 20-30 år siden.. Der måtte jeg i helsekost butikken, og købe øko appelsiner eller citroner. Hvis jeg skulle bruge skallen til f.eks. kage eller fromage. Økologiske citroner, appelsiner mm. kan ikke holde sig så længe. men du kan udnytte dem inden de går til spilde og bliver kedelige eller dårlige. Med dette tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt op.

Skal og saft til kager og desserter

Tips: Sådan får du brugt alle citrus frugterne helt

Når jeg havde købt jeg et par stykker af hver, der tilbage i 90 erne. De var dyre og skulle ikke gå til spilde… Rev jeg skallen , som blev frosset ned i en isterning bakker med appelsin/citronsaft på. Så havde jeg usprøjtede appelsin og citronskal til kager og desserter. De tør hurtigt så de kan tages op umiddelbart før skal bruge dem.

Det gør jeg faktisk stadigvæk, når jeg et par øko citroner eller appelsiner i overskud…… så bliver de ikke dårlige inden de bliver brugt.

Samtidig med du altid har revet citron eller appelsinskal i frysenen når du får lyst til at bage en kage eller lave f.eks. Citron fromage

En citron skive i teen

hyldebær toddy med en citron skrive fra fryseren

Kender du det….. Der er nogle citronskiver eller både tilbage i en skål fra julefrokosten ???? Ned i en plastbøtte og i fryseren… Så har man en citron skiver/både til at komme i Hyldebær toddy eller i teen.

Det sammen kan gøres med appelsin eller lime skiver

orange marmelade

orange marmelade af frossen citrus frugt

Har du en hel del øko citrus frugter , f. eks lime, pomerans, ( blod ) appelsin eller citroner mm. Kan de fint bruges til at lave en dejlig Orange marmelade af. Du kan lave den nu eller fryse citrus frugten ned en plastbøtte.

Citrus frugterne skæres i mindre stykker. Kernerne pilles fra. De fryses med i f.eks. et langt te filter eller lignede. Der kan hænge på kanten af gryden. Kernerne skal koge med i te filteret, og er med til at gøre marmeladen stiv.

De halvt optøede citrusfrugter hakkes fint på en foodprocessor eller lignede. Her bruger jeg et Råkost jern , der kan købes som tilbehør til en Kenwood køkkenmaskine.

Derefter følges opskriften på Orange marmelade

Tips

Kom ikke for mange lime skaller i marmeladen. Så bliver den bitter.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×