tarteletter med høns i asparges
Efterårs frokost,  efterårs retter,  forårs retter,  julefrokost,  sommer frokost,  sommer retter,  vinter froskost,  vinter retter

Tarteletter med høns i asparges


Jeg kommer altid til, at tænke på den der reklame der kørte engang. Den var vist fra en DSB reklame der kørte for en del år siden. Harry og Bahnsen – “Harry, tarteletter. Harry, tarteletter “. Når jeg laver tarteletter med høns i asparges.

Tarteletter med høns i asparges, det er en vaske ægte dansk klassiker, også fra mormors køkken. Og jeg tror faktisk næsten alle kan li tarteletter. Jeg har ihvertillfælde ikke møde nogen der ikke kan li tarteletter. Både børn og voksen elsker denne ret. Som kan bruges til en middagsret eller som lunt på frokostbordet. De er helt perfekt til julefrokost bordet, sammen med f.eks. Mors frikadeller, Hjemmelavet rullepølse

Vi har selv kyllinger i haven i sensommeren og efteråret. Vi får dem som små uld tottet, men inden længe bliver de store. Det bliver nogle smagsfulde og kødfulde kyllinger. Der har gået og hygge sig under nogle frugt træer. Når de er klar vejer de ca. 3 – 3½ kg.

tarteletter med høns i asparges

Tips

Du kan koge en kylling og bruge suppen derfra.

Men du kan også bruge færdigt kogt hønsekød i tern frosset. Så vil jeg anbefalede du bruger en god bouillon f.eks. Oscar hønse bouillon.

Vi kendte en gang en mand Hermod. Han sagde altid, at en hane var bedst til tarteletter. Så du kan også koge en hane eller en høne. De er også gode som tarteletfyld.

Smør til at opbage sovsen i stedet for margarine. Gir bare ikke den rigtige høns i asparges smag. Efter min smag.



Tarteletter med høns i asparges



500 gr kogt hønsekød i tern

2 dåser asparges (husk, at gemme asparges vandet til sovsen )

5 spsk. fl margarine ( ca. 75 gr )

 1 dl. mel

½ dl mælk eller fløde

ca. 3 dl  hønsekøds suppe eller bouillon

salt 

sukker

friske kværnet peber

tarteletter

Pynt

persille eller andet krydderurter f.eks. dild, citrontimian 

tomat både



  1. smelt margarinen i en tykbundet gryde.
  2. rør melet i
  3. tilsæt asparges vandet fra dåserne piske det godt i.
  4. koge nu opbagning op
  5. tilsæt mælk og suppe lidt ad gangen til den har den rigtig tykkelse.
  6. smag sovsen til med salt , sukker og frisk kværnet peber.
  7. tilsæt hønsekød og aspargessnitter.
  8. Varme tarteletterne og kom høns i asparges i
  9. Pynt med en lille duske persille eller andet grønt, og et stykke tomat.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×