tante kis´s gaffelkager
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Jule bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Tante kis’s gaffelkager


Tante Kis´s gaffelkager

Denne her opskrift har jeg fået af et familie medlem tante Kis. – Fint håndskrevet. Vi kalder dem for tante Kis’s gaffelkager. Det er nogle dejlig sprøde småkager med kokos, der smager helt vildt skønt…… – Hele året, men også som julesmåkager….. – Også er de meget nemme at lave.

Jeg fik tante kis’s gaffelkager hos min fars faster Ellen. Hun var en ældre dame….. Stor i det, med knold i nakken. En skrap dame, men også rar. Vi fik altid af vide inden besøget – ” at vi skulle opføre os ordentligt.” Faster Ellen var frøken og havde haft et pensionat. Hun blev over 90.år

Når vi basøgt hende ville hun ikke ha blomster eller lignende. Men en stor pose persille fra haven. Husker endnu duften på hendes badeværelse med det gule siddebadekar.

Engang fik jeg en fin gamle bog, som hun havde fået af hendes far. Hendes navn stod og hun skrev mit i den. Den har jeg endnu…. Lysekronen der hang i loftet i hendes lejlighed. Er jeg også heldig at eje den hænger hos os….. Samt et billede.

Tips

Der skal være go afstand mellem kagerne da de flyder meget ud når e bliver bagt.

Fantastisk som julesmåkage, men smager bare skønt hele året.



Tante kis’s gaffelkager



200 gr mel

180 gr smør

200 gr sukker

1 æg

1 tsk. go vaniljesukker  eller ½ tsk. vaniljepulver Vanilje ( sukker )

½ tsk. natron

1 dl kokosmel



  1. Alle blandes i en skål og smuldes med fingeren til dejen samler sig.
  2. Sæt den lidt på køl.
  3. Trilles i små kugler, der sættes på bageplade med bagepapir. De må ikke stå for tæt, da de flyder meget ud.
  4. Trykkes flade med en gaffel dyppet i mel på to leder. Så der er et terning mønster.
  5. Bages ved 200 gr varmluft i Ca 10 min. De er færdige når de bliver flade og lysebrune i kanten.


×