Syltede krydder agurker
Er man så heldig at få fat i drueagurker eller dyrker den i haven selv. Kan du lave syltede krydder agurker. Krydder agurker, er virkelig god til pynt på et stykke smørrebrød, som tilbehør til mad eller hakket groft i hjemmelavet remolade. Virkelig smagsfulde syltede drueagurker.
Syltede krydder agurker er dejligt krydderet, af krydderier, peberrod, dildskærme og hvidløg. Desuden er der kommet kirsebær og solbærblade i glassene.
Andre gode sylteopskrifter: Sprøde asier og Pickles
Tips
Har man peberrod i haven, kan man næsten ikke få sådan et tykt stykke som man køber i supermarkedet. Så bruger man bare nogle tynde stykker et i hvert glas.
Der bliver 3 glas af denne portion, alt efter glassenes størrelse.
Hvis man ikke har et kirsebærtræ eller en solbærbuske i haven. Hvor du kan plukke blade fra kan de undværes.
Det kan være lidt svært , at finde dildskærme. Men du kan være heldig at finde dem i f.eks. Meny.
Et godt råd : dyrk selv dild i haven eller en krukke.
Syltede krydder agurker
50 mellem strøelse drueagurker.
saltlage:
3 liter vand
500 gr groft salt
fyld i glassene:
6 fed hvidløg
10 -15 solbærblade
10 -15 kirsebærblade
5 -6 cm peberrod
3-4 dildskærme
1 spsk. hele sennepskorn
1 spsk. hele koriander frø
1 spsk. hele sort peberkorn
3 laurbærblade
Eddikelage:
1½ liter eddike
5 dl vand
500 gr sukker
2 tsk Atamon.
- Skrub agurkerne, så de er fri for jord mm.
- skær enderne af i begge ender på alle agurkerne
- prik huller i alle agurkerne med en gaffel på alle sider af dem.
- læg dem i en skål
- Saltlage
- kog saltlagen på og afkøl den til den er lunken.
- hæld saltlagen over agurkerne og stil dem koldt til næste dag. Evt. med en tallerken ovenpå agurkerne for at holde dem ned i saltlagen.
- hæld lagen fra næste dag og tør den i et rent viskestykke.
- bland sennepsfrø, korianderfrø og sort peber sammen og for del det i 3 rengjorde glas.
- læg agurkerne lagvis sammen med hvidløgsfed, solbærblade, kirsebærblade, peberrodsstykker. laurbærblade og dildskærme.
- Eddikelage
- Kog en lage af eddiken, vand og sukker. den skal koge godt.
- ta den fra varmen og tilsæt Atamon.
- Hæld det over agurkerne i glassene, de skal være helt fyldte.
- Luk straks glassene med Syltede krydder agurker
- Sæt dem til afkøling på et viskestykke til de er helt kolde.
- sæt mærkat på og stil dem mørkt og køligt.
- De syltede drueagurker er klar til at spise efter et par uger.
❤