Svinemørbrad a la Wellington
efterårs retter,  forårs retter,  Nytår,  påske mad,  vinter retter

Svinemørbrad a la Wellington


Svinemørbrad a la Wellington

Svinemørbrad a la Wellington eller Pork Wellington. En variation af Beef Wellington, men med svine mørbrad i stedet for oksemørbrad. Indbagt mørbrad, med svampe, serrano skinke og sprød butterdej.

En rigtig flot gæsteret eller som lækkert mad i weekenden

Tilbehør til Svinemørbrad a la Wellington: Champion sovs, Tomater med peberrods flødecreme, Løvekartofler, flødekartofler

tips

Serrano skinken kan erstattes af Parma skinke

Du kan bruge mørke championer, alm hvide, svampe mix eller en blanding til den indbagt mørbrad

Har du en pizzasten kan du med fordel bruge den at bage svinemørbrad a la Wellington på. Varm den evt. pizzastenen op i ovnen før du lægger den indbagt mørbrad på pizzastenen. Så kan bliver bunden mere sprøde

Du kan købe en rigtig god pizzasten👉  her  👈 eller bagesten som de også kaldes



Svinemørbrad a la Wellington



1 afpudset svine mørbrad 

smør 

salt

frisk kværnet peber

2 tsk. sennep

fyld

400 gr mørke championer eller svampe mix

1 fint hakket løg

smør

1 kvist frisk rosmarin ( fint hakket )

ca. 100 gr serrano skinke

1 rulle frisk butterdej

1 æg



  1. Lad svine mørbraden ligge ½ time på køkkenbordet
  2. Varm en pande op med smør til det bruser af
  3. tør mørbraden af i køkkenrulle
  4. brun svine mørbraden på alle sider
  5. læg den på et spækbræt og køle af
  6. Fyld
  7. Rens championer og skær dem i mindre stykker
  8. pil og hak løget
  9. varm igen panden med lidt smør
  10. svits løg, fint hakket rosmarin og championer til svampene smider væden
  11. kom championerne i en foodprossercor og hak dem halv fint
  12. tag 2 stykker husholdning film og læg på bordet ( De skal overlappe hinanden )
  13. læg serrano skinker ud i et lag på midten af filmen ( skal overlappe hinanden )
  14. bred de fint hakkede championer oven op serrano skinken
  15. læg mørbraden oven op
  16. smør den med sød frasnk sennep
  17. drys med salt og frisk kværnet peber
  18. rul en stram pølse om mørbraden med filmen
  19. læg pølsen i køleskabet i mindst en 1 time, den skal værre helt kold.
  20. Rul den kolde butterdejen ud på bordet på bagepapiret den er rullet i
  21. læg pølsen med mørbraden midt på butterdejen
  22. fjern husholdnings filen
  23. rul den ind i butterdejen, således at samlingen er i bunde
  24. buk enderne ind under, er der meget butterdej i enderne skæres der lidt af ( Det kan bruges til pynt. )
  25. Lad den ligge på bagepapiret fra butterdejen
  26. Pynt evt. med resterne af butterdejen
  27. pensel med æggeblomme
  28. Bages på en pizza sten eller i en bradepande i en forvarmet ovn på 225 grader
  29. skru ovnen ned på 200 grader og bag Svinemørbrad a la Wellington i 30 minutter
  30. Lad den hvil i 10 -15 minutter inden der skæres af dem.
  31. kan løftes over på et spækkebræt med et par paletkniv.
  32. skær Pork Wellington i 2 cm tykke skiver med en savtakket kniv ( brødkniv )

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×