Svinemørbrad a la Wellington
Svinemørbrad a la Wellington eller Pork Wellington. En variation af Beef Wellington, men med svine mørbrad i stedet for oksemørbrad. Indbagt mørbrad, med svampe, serrano skinke og sprød butterdej.
En rigtig flot gæsteret eller som lækkert mad i weekenden
Tilbehør til Svinemørbrad a la Wellington: Champion sovs, Tomater med peberrods flødecreme, Løvekartofler, flødekartofler
tips
Serrano skinken kan erstattes af Parma skinke
Du kan bruge mørke championer, alm hvide, svampe mix eller en blanding til den indbagt mørbrad
Har du en pizzasten kan du med fordel bruge den at bage svinemørbrad a la Wellington på. Varm den evt. pizzastenen op i ovnen før du lægger den indbagt mørbrad på pizzastenen. Så kan bliver bunden mere sprøde
Du kan købe en rigtig god pizzasten👉 her 👈 eller bagesten som de også kaldes
Svinemørbrad a la Wellington
1 afpudset svine mørbrad
smør
salt
frisk kværnet peber
2 tsk. sennep
fyld
400 gr mørke championer eller svampe mix
1 fint hakket løg
smør
1 kvist frisk rosmarin ( fint hakket )
ca. 100 gr serrano skinke
1 rulle frisk butterdej
1 æg
- Lad svine mørbraden ligge ½ time på køkkenbordet
- Varm en pande op med smør til det bruser af
- tør mørbraden af i køkkenrulle
- brun svine mørbraden på alle sider
- læg den på et spækbræt og køle af
- Fyld
- Rens championer og skær dem i mindre stykker
- pil og hak løget
- varm igen panden med lidt smør
- svits løg, fint hakket rosmarin og championer til svampene smider væden
- kom championerne i en foodprossercor og hak dem halv fint
- tag 2 stykker husholdning film og læg på bordet ( De skal overlappe hinanden )
- læg serrano skinker ud i et lag på midten af filmen ( skal overlappe hinanden )
- bred de fint hakkede championer oven op serrano skinken
- læg mørbraden oven op
- smør den med sød frasnk sennep
- drys med salt og frisk kværnet peber
- rul en stram pølse om mørbraden med filmen
- læg pølsen i køleskabet i mindst en 1 time, den skal værre helt kold.
- Rul den kolde butterdejen ud på bordet på bagepapiret den er rullet i
- læg pølsen med mørbraden midt på butterdejen
- fjern husholdnings filen
- rul den ind i butterdejen, således at samlingen er i bunde
- buk enderne ind under, er der meget butterdej i enderne skæres der lidt af ( Det kan bruges til pynt. )
- Lad den ligge på bagepapiret fra butterdejen
- Pynt evt. med resterne af butterdejen
- pensel med æggeblomme
- Bages på en pizza sten eller i en bradepande i en forvarmet ovn på 225 grader
- skru ovnen ned på 200 grader og bag Svinemørbrad a la Wellington i 30 minutter
- Lad den hvil i 10 -15 minutter inden der skæres af dem.
- kan løftes over på et spækkebræt med et par paletkniv.
- skær Pork Wellington i 2 cm tykke skiver med en savtakket kniv ( brødkniv )
❤