Sveske tærte
En klassik Sveske tærte med sprød butterdejsbunde, vaniljecreme, sveske mos og flødeskum. Traditionelt pyntet med sigtet flomelis.
En sveske tærte er faktisk ikke så svær, at lave og smager fantastisk. Den er lavet af færdig butterdej. Hvis du vil lave den rigtigt lækker, kan du lave sveske mos og vanilje creme selv.
Meeen… man kan godt snyde og bruge sveske grød og pulver kage creme evt. blandet op med lidt flødeskum. Så er det pludselig en meget nem, lækker og hurtig kage
Tips
Til sveske tærte kan du i stedet for Sveske mos , bruge færdigt sveske grød.
Den overskydende butterdej kan evt. fryses og bruges til Æblelommer ( æblefisk ) eller f.eks. Butterdejspakker med oksekød og squash
I stedet for selv , at lave en Vanilje creme kan du bruge en pulver kage creme og blande lidt flødeskum i.
Kan også pyntes med flødeskum på toppen ( se billede )
Det kan godt være der er lidt vanilje creme og sveske mos tilbage. Det kan du bruge til en lille dessert. Nemlig en lille sveske trifli. Læg sveske mos i bunden af en lille skål. Knus makroner over og dryp med lidt portvin, sherry eller madeira. kom vanilje creme over og flødeskum på toppen.
Sveske tærte
2 ruller fersk butterdej
fylde
1 portion Sveske mos ( se tips )
1 portion Vanilje creme ( se tips )
4 dl piskefløde
Pynt
Flormelis
- Lav en portion Vanilje creme ( se tips )
- Lav en portion Sveske mos ( se tips )
- Butterdejsbunde
- Rul de 2 ruller butterdej af rullen.
- Tag en tallerken på ca. 25 cm. og læg den på midten af butterdejspladen og skær rundt om den.
- Fjern overskydende dej. ( Se tips )
- Pynt den ene butterdejsbund med blade og en snoet tynd kant af butterdej,.
- Bag bundene ved 200 grader i 15 – 20 min. Til de er flotte lysebrune og sprøde.
- Læg sveske tærten sammen med vanilje creme, sveske mos og flødeskum. ( se tips )
- Læg låget på kagen og sigt flormelis oven på
- Sveske tærten kan pyntes med flødeskums toppe og bær på toppen
❤