Sommerbær crumble
Der er sol og sommer over denne her sommerbær crumble kage… Crumblekage med de dejlige danske sommerbær. En skøn kage med bær og crumble dej. Smager af rødgrød er smagen af dansk sommer. Det er nemlig lige præcis hvad denne her crumblekage smager af….
Til denne skønne sommerbær crumble er vanilje flødeskum rigtigt lækkert. Perfekt som en lækker sommer dessert eller til en kop kaffe.
Andre crumble kager : Rabarberkage a la Anders A, Blommekage a la Anders A, Rabarber crumble i airfryer eller måske en Crumble æblekage
Tips:
Sommerbær crumblekage kan bages i airfryer ved 180 gr i ca. 40 min.
Du kan helt undlade mandler eller bruge mindre.
I stedet for vanilje flødeskum til sommerbær crumble kagen kan du servere creme fraiche
Sommerbær crumble
ca. 500 gr blandede sommerbær ( ribs, hindbær, jordbær, solbær, blåbær eller brombær )
2 dl sukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
2 spsk. kartoffelmel
Crumble dej
150 gr smør
225 gr mel
2 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
75 – 100 gr groft hakket mandler
Vanilje flødeskum
2 dl piskefløde
1 spsk. sukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
- Orden bærerne og skyl dem let
- hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af
- Kom bærerne i et smurt tærtefad eller lignende.
- Bland sukker og vanilje samt kartoffelmel i en skål
- drys det over bærerne i formen
- Crumble dej:
- smuldre mel, sukker og bagepulver i smørret , til det smuldre ensartet.
- Tilsæt de groft hakkede mandler
- Hæld crumble dejen over bærerne
- bag sommerbær crumblekagen ved 200 grader i ca. 30-40 min. eller til den er fin lysebrun og bærerne koger op i siden.
- Vanilje flødeskum
- pisk fløden stiv sammen med sukker og vaniljepulver
- smag den til med sukker og vanilje.
- Serveres sommerbær crumble kagen lun med vanilje flødeskum
❤