sommerbær crumble crumble dej
sommer Bagværk,  sommer desserter

Sommerbær crumble


sommerbær crumble

Der er sol og sommer over denne her sommerbær crumble kage… Crumblekage med de dejlige danske sommerbær. En skøn kage med bær og crumble dej. Smager af rødgrød er smagen af dansk sommer. Det er nemlig lige præcis hvad denne her crumblekage smager af….

Til denne skønne sommerbær crumble er vanilje flødeskum rigtigt lækkert. Perfekt som en lækker sommer dessert eller til en kop kaffe.

Andre crumble kager : Rabarberkage a la Anders A, Blommekage a la Anders A, Rabarber crumble i airfryer eller måske en Crumble æblekage

Tips:

Sommerbær crumblekage kan bages i airfryer ved 180 gr i ca. 40 min.

Du kan helt undlade mandler eller bruge mindre.

I stedet for vanilje flødeskum til sommerbær crumble kagen kan du servere creme fraiche



Sommerbær crumble



ca. 500 gr blandede sommerbær ( ribs, hindbær, jordbær, solbær, blåbær eller brombær )

2 dl sukker

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )

2 spsk. kartoffelmel

Crumble dej

150 gr smør

225 gr mel

2 spsk. sukker

1 tsk. bagepulver

75 – 100 gr groft hakket mandler

Vanilje flødeskum

2 dl piskefløde

1 spsk. sukker

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

 



  1. Orden bærerne og skyl dem let
  2. hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af
  3. Kom bærerne i et smurt tærtefad eller lignende.
  4. Bland sukker og vanilje samt kartoffelmel i en skål
  5. drys det over bærerne i formen
  6. Crumble dej:
  7. smuldre mel, sukker og bagepulver i smørret , til det smuldre ensartet.
  8. Tilsæt de groft hakkede mandler
  9. Hæld crumble dejen over bærerne
  10. bag sommerbær crumblekagen ved 200 grader i ca. 30-40 min. eller til den er fin lysebrun og bærerne koger op i siden.
  11. Vanilje flødeskum
  12. pisk fløden stiv sammen med sukker og vaniljepulver
  13. smag den til med sukker og vanilje.
  14. Serveres sommerbær crumble kagen lun med vanilje flødeskum

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×