Efterårs frokost,  julefrokost,  Påske frokost,  vinter froskost

Solbær sild


solbær sild

Nu har jeg prøvet, at lave solbær sild af min hjemmelavet solbær eddike. Eddiken som jeg har haft stående i et solfuldt vindue, her hvor det har været rigtigt varmt. Så solbær smagen rigtigt kunne trække ud i eddiken. – Og de blev altså mega gó de marinerede solbær sild…….

Solbær sild er helt perfekte på jule og påskefrokost bordet. Eller til en anden hyggelig frokost komsammen. Måske du vil lave noget lækkert til weekenden. Sildene og løgene får en meget flot mørkerød farve. De har en helt fantastisk dejlig solbær – krydderet. smag – Derfor er de også rigtig go til en julefrokosten

De er lavet af udvandet saltsild filer, lagt en solbær- krydder lage. Det ser meget flot ud, hvis du kommer sildene i et henkogningsglas. Så kan solbær sildene sættes direkte på bordet i glasset.

Andre gode silde opskrifter: Marinerede sild, Julesild med appelsin, Stegte sennepssild i eddike eller Portvinssild

Tips

Du kan bruge hele saltsild fra en spand. Som udvandes i et ½ til 1 døgn. alt efter smag. Derefter ordnes de og filteres. Men man kan købe saltsild filer i en spand. De kan måske lidt svære at finde.

Solbær eddike kan købes eller laves selv

I stedet for rør sukker kan du bruge 200 gr alm sukker og 50 gr farin ( puddersukker )

I stedet for tørret solbær kan du bruge lidt frosne optøet solbær eller friske solbær.



Solbær sild



7 – 8 udvandede saltsild filer

Lage:

1 dl hvidvins eddike

2 dl Solbær eddike

2 dl koncentrer Solbær saft

1 dl vand

250 gr rørsukker

½ tsk. salt

2 rødløg i skiver

1 tsk. hele koriander

1 tsk. hele gule sennepsfrø

10 hele allerhåndfrø

4 hele enebær

10 hele nelliker

1 tsk. hele peberkorn

4 spsk. tørret solbær, friske eller frosne



  1. udvand de saltede sildefiler i vand ca. ½ -1 døgn i køleskabet alt efter smag.
  2. Kog en lage af eddike, saft vand og sukker.
  3. kom rødløgs skiver i den kogende lage
  4. kom alle krydderier og solbær i lagen,
  5. smag den evt. til
  6. sæt den køleskabet til næste dag eller til den er iskold.
  7. skær silde filerene i mindre stykker
  8. læg dem i f.eks. et henkognings glas skiftevis med løgene fra lagen.
  9. hæld lagen i glasset over sildene.
  10. lad dem trække i 48 timer i køleskabet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×