Små mazarinkager
I år bagt jeg selv de her små mazariner i stedet for at købe kage. Vi plejer altid , at købe tørkager når vi skal se melodi grand prix. Men det er nogle gange det samme og det samme. Så i stedet bagt jeg bla. de her små mazarinkager er en rigtig lille himmerigs mundfuld.
Sprød tærtedej, en mazarin dej pyntet med chokolade og tørret kornblomster
De var altså virkelig rigtig gode……
Andre lækre kager : Rabarber marengs tærte, Jordbær kage
Tips
Jeg brugt lys chokolade på de små mazariner kager. Men du kan også bruge mørk chokolade i stedet for.
I stedet for tørret kornblomster kan bruges tørret roser eller krymmel.
Der bliver ca. 18 små kager når de er bagt i linseforme, og 10 hvis de er bagt i små tærteforme.
Små tærteforme fås hos KitchenOne DK .
Små mazarinkager
Tærtedej :
200 gr mel
50 gr mandel mel
1 spsk. flormelis
100 gr smør
1 æg
Mazarin dej:
75 gr smør
100 gr flormelis
2 æg
100 gr mandel mel
Pynt
100 gr lys chokolade
Tørret kronblomster
- Tærtedej:
- Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
- tilsæt æg.
- ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
- smør små tærteform eller linseforme godt med smør.
- tryk dejen ud i tærteformene eller linseformene ( kan også rulles ud )
- sæt dem på køl mens mazarin dejen laves
- mazarin dej:
- Piske smør, flormelis og æg til det luftigt og hvidt
- rør mandel mel i dejen.
- kom dejen i en sprøjtepose
- fyld dejen i de små tærteforme / linseforme
- bag de små mazarintærter i ca. 12 min ved 200 grader. ( de skal lige linde fra kanten af formen )
- afkøl dem afkøle lidt i formene
- vend dem forsigtigt ud af formene og lad dem afkøle helt
- dyp toppen af kagerne i smeltet chokolade og drys med tørret kornblomster.
- sæt dem evt. på en rist til chokoladen er tørret.
❤