Små luftige kager med orangelikør
De her små luftige kager med orangelikører luftige og super lette, dryppet med orangelikør. De er ikke bare super lette i konsistensen men også super lette at lave.
De er rigtig go til at med på skovtur mm.
Jeg kommer dejen i en dybfrostpose, og klipper et hul i det ene hjørne . Så er det nemme at håndtere dejen, når den skal ned i papirs formene. Når jeg hælder dejen i posen kommer jeg posen ned i en kande. – Og wupti så går det nemt
Tips:
Du kan bruge andet likør i stedet for orangelikør
De skal bages i papirs forme, men de holder formen hvis du sætter papirs formene i en metal muffins bage form.
De nybagte kager er ikke nemme at få ud af papirs formen, så lad dem stå til dagen efter så gå det nemt. De bliver faktisk bedre dagen efter de er bagte.
Små luftige kager med orangelikør
100 gr smeltet smør
2 æg
3 dl sukker
1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1½ dl vand
Lage:
3 spsk. orangelikør
pynt:
30 gr chokolade
- Smelt smørret og lad det afkøle lidt
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er hvidt og luftigt
- pisk det smeltede smør i
- blad mel og bagepulver
- rør mel/bagepulver i dejen tilsæt vand og rør et øjeblik ved høj hastighed.
- hæld dejen i en dybfrostpose ( sæt posen i en kande, så går det nemt )
- klip et hul i et hjørne af posen
- fyld dejen i papir muffins forme ca 3/4 fylde.
- bag kagerne i en 175 gr varm ovn i ca 20 min.
- Lagen:
- dryp orangelikøren på de helt nybagte og varme kager.
- lad kagerne afkøle lidt
- Pynt:
- Smelt chokoladen i en lille dybfrostpose i varmt vand
- klip et lille hul i et hjørne af posen og pynt kagerne.
- lad kagerne stå til næste dag, så er de nemmer at få ud af papirs formene