Sankt Hans kager
Hos os får vi altid Sankt Hans kager, efter vi har brændt Sankt Hans bål ned. Det er en hyggelig tradition, som startede for mange år siden. Da vi altid har haft gæster Sankt hans aften. Hvor vi griller og brænder bål med en hjemmelavet heks lavet af gammelt tøj. Bagefter til kaffen får vi altid de her Sankt hans kager, som er nemme kager af en roulade.
Det er nogle meget nemme kager. En roulade enten en god hjemmebagt eller en go købe roulade, flødeskum på toppen. Pyntede med friske jordbær evt. revet chokolade. – det er nemt !!!
Men selv om de hedder Sankt hans kager, kan de bestemt spises hele året rundt.
Tips
Det er faktisk ret nemt at bage en roulade selv se hvordan du bager en hjemmebagt Roulade.
Du kan bruge en roulade med marmelade ( jordbær eller hindbær ) eller en cacao roulade alt efter smag og behag til de her skønne kager af roulade.
Sankt hans kager
1 roulade se opskrift på hjemmebagt Roulade eller en god købe roulade ( se tips )
1/4 l. piskefløde
ca. ½ bakke jordbær
revet chokolade
- Skær rouladen i ud i skiver ca. 2 cm. i tykkelsen.
- Læg dem på et fint fad.
- piske fløden ret stiv så den kan sprøjtes ud på roulade stykkerne.
- Sprøjt fløde på rouladen stykkerne i et fint mønster.
- Skyl og nip jordbærrene, skær dem i skiver og pynt kagerne med jordbær.
- Riv evt. lidt chokolade over
- Sæt dem i køleskab til de skal serveres til kaffen
❤