Salat med jordbær og asparges
Når asparges er i slutning af sæsonen og jordbær er begyndt. Laver jeg tit denne salat med jordbær og asparges en rigtig sommersalat….. Lækker og nem salat, perfekt til sommers grillmad osv.
Salat af kinakål, pyntet med friske danske jordbær, let kogt asparges. En dressing af citron/ limesaft, valnøddeolie. Pyntet med et par friske mynteblade. det giver lige det sidste.
Jeg er så heldig, at havde både asparges og jordbær i haven. Det er jo rigtigt dejligt
Tips:
Kinakålen kan erstattes af anden salat f.eks. hjertesalat, icebergsalat eller hovedsalat.
Valnødolie kan være svært , at finde med prøv Kvickly eller prøv her
Mynte kan undlades
Asparges holder sig sprøde, hvis du sætter dem i et glas med vand. I køleskabet med et dybfrost pose over. Husk at skifte vand
Salat med jordbær og asparges
ca. ½ kinakål
150 gr jordbær
4 grønne asparges
1 spsk. mandelflager
Dressing:
1 spsk. valnødolie
1 spsk. lime eller citronsaft
1/4 tsk. sukker
salt og peber
Pynt
frisk mynte
mandelflager
- Snit kålen fint, skyl den grundigt og lad den afdryppe godt.
- skyl asparges, skær den nederste af roden af og skær den i 2 cm stykker.
- giv asparges stykkerne et opkog, hæld dem i en si og afdryppe.
- skyld jordbærrene og nip dem og skær dem i skiver.
- Rør en dressing af valnødolie, citronsaft, sukker og salt og peber.
- læg kålen i et dybt fad, læg jordbærskiverne ovenpå. drys de afkølede asparges på.
- drys mandelflagerne på.
- Pynt med mynte blade
- Hæld dressinger over .
- Lad den trække lidt
❤