ris a la mande
Jule opskrifter

Ris a la mande


ris a la mande 
jul

Ingen juleaften og jul uden en lækker Ris a la mande og go Kirsebærsovs ….. Med store stykker mandler i. Så man tro man får mandlen…… men bliver for det meste snydt … Vi har to i familien som kæmper intenst om at få mandlen hvert år…..

Meeen et år kom jeg en mandel i hver skål. Den ene skål var til juleaften, den anden til julefrokosten dagen efter. Juleaften kunne vi ikke finde nogen mandel, og dagen efter var der to…… – Jeg havde rørt rundt med den sammen ske……. Så den må havde siddet på skeen og fulgt med over i den anden skål….

Hvad lærte man så af det: brug ikke den samme ske …….

Ingen jul uden risengrød Lille juleaften. Lille juleaften står menuen altid på Risengrød kogt i sengen med kanelsukker, smørklat og jule hvidtøl. Så der der både aftensmad og kold risengrød til ris a la mande juleaften.

tips:

Har du en rest risengrød kan den bruges ( ca. 1,4 kg svare til ½ portion Risengrød )

Du kan bruge vaniljepulver i stedet for en vaniljestang. ca. ½ tsk.



Ris a la mande



½ portion Risengrød kogt på sødmælk

150 gr mandler

6 dl piskefløde

2 spsk. sukker

1 fed vaniljestang



  1. Kog en ½ portion Risengrød kogt i sengen
  2. lad den køl helt af i køleskabet
  3. kom mandlerne i en gryde mad vand
  4. giv mandlerne et opkog.
  5. hæld dem i en sigte
  6. smut mandlerne
  7. husk at ta 1 pæn hel mandel fra.
  8. hak den groft. Der må gerne være lidt store stykker i.
  9. Skrab korne ud af vaniljestangen
  10. bland det sammen med sukkeret med en kniv.
  11. Piske fløde stiv
  12. rør i den kold risengrød til den er jævn
  13. bland mandelstykker, flødeskum og vanilje, sukker i
  14. rør det forsigtigt godt sammen
  15. smag til med sukker og vanilje
  16. Hæld det i en skål ( kom den hele mandel i )
  17. lad det trække i mindst en time.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×