Rabarber marengs tærte
Rabarber marengs tærte, en skøn tærte med rabarber. Dejlig sprød tærtebund, rabarberkompot og et lag marengs.
Rabarber og forår hænger sammen. Når de dejlige rabarber varsler det sommer er på vej. Samtidig med det er så lækkert med rabarber, efter en lang vinter.
Og der kan laves mange kager, desserter og meget andet af dem.
Andre gode opskrifter med rabarbere : Lagkage med rabarberskum og flødeboller , Rabarber crumble i airfryer, Rabarber marmelade med vanilje eller Rabarber is
tips
I stedet for vaniljepulver, kan du bruge 1 tsk. god vaniljesukker.
Kender du bagekugler ?? De er smarte til, at holde formen på en tærte dej. Og kan bruges igen og igen. De kan købes på KitchenOne DK
Rabarber marengs tærte
Tærtebund:
200 gr mel
50 gr mandel mel
1 spsk. flormelis
100 gr smør
1 æg
Rabarberkompot
1 blad husblas
200 gr små rabarber i små stykker
½ dl vand
1 dl sukker
1/4 tsk. Vanijlepulver ( se tips )
Marengs:
2 æggehvider
100 gr sukker
1 tsk. glukosesirup
- Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
- tilsæt æg.
- ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
- smør en tærteform med løs bund eller tærtefad let ( ca. 28 cm )
- tryk dejen ud i tærteformen ( kan også rulles ud )
- læg stanniol eller bagepapir over dejen i formen og hæld keramiske bagekugler, tørret bønnen, ærter eller ris oven på stanniolen. ( se tips )
- bag tærtebunden i 20 min ved 200 grader.
- afkøl tærtebunden
- Rabarberkompot
- Læg husblas bladet i koldt vand
- orden og skyl rabarberne
- skør dem i små stykker
- kom rabarberne i en gryde med vand, sukker og vanilje
- kog kompotten til rabarberne er ved at koge ud, men ikke helt.
- tag gryden fra varmen og lad kompotten afkøle lidt
- knug husblas bladet fri for vand og rør det i den let afkølede rabarber kompot.
- Lad den afkøle mens du laver marengstoppen.
- marengstop:
- pisk æggehviderne stive med 1 spsk. af sukkeret
- tilsæt glukosesirup og halvdel af det restenden af sukkeret og pisk til det er blankt
- tilsæt resten af sukkeret og pisk igen i et par min.
- bred rabarber kompotten ud på den bagt tærte bund
- bred marengsen over kompotten
- sæt den ovnen ved 225 gr til marengens får lidt farve ca. 3 min.
- Lad nu den tærte med rabarber afkøle inden den tages ud af formen.
❤