forårs bagværk,  Sankt Hans,  sommer Bagværk

Rabarber marengs tærte


Rabarber marengs tærte

Rabarber marengs tærte, en skøn tærte med rabarber. Dejlig sprød tærtebund, rabarberkompot og et lag marengs.

Rabarber og forår hænger sammen. Når de dejlige rabarber varsler det sommer er på vej. Samtidig med det er så lækkert med rabarber, efter en lang vinter.

Og der kan laves mange kager, desserter og meget andet af dem.

Andre gode opskrifter med rabarbere : Lagkage med rabarberskum og flødeboller , Rabarber crumble i airfryer, Rabarber marmelade med vanilje eller Rabarber is

tips

I stedet for vaniljepulver, kan du bruge 1 tsk. god vaniljesukker.

Kender du bagekugler ?? De er smarte til, at holde formen på en tærte dej. Og kan bruges igen og igen. De kan købes på KitchenOne DK



Rabarber marengs tærte



Tærtebund:

200 gr mel

50 gr mandel mel

1 spsk. flormelis

100 gr smør

1 æg

Rabarberkompot

1 blad husblas

200 gr små rabarber i små stykker

  ½ dl vand

1 dl sukker

1/4 tsk. Vanijlepulver ( se tips )

Marengs:

2 æggehvider

100 gr sukker 

1 tsk. glukosesirup



  1. Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
  2. tilsæt æg.
  3. ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
  4. smør en tærteform med løs bund eller tærtefad let ( ca. 28 cm )
  5. tryk dejen ud i tærteformen ( kan også rulles ud )
  6. læg stanniol eller bagepapir over dejen i formen og hæld keramiske bagekugler, tørret bønnen, ærter eller ris oven på stanniolen. ( se tips )
  7. bag tærtebunden i 20 min ved 200 grader.
  8. afkøl tærtebunden
  9. Rabarberkompot
  10. Læg husblas bladet i koldt vand
  11. orden og skyl rabarberne
  12. skør dem i små stykker
  13. kom rabarberne i en gryde med vand, sukker og vanilje
  14. kog kompotten til rabarberne er ved at koge ud, men ikke helt.
  15. tag gryden fra varmen og lad kompotten afkøle lidt
  16. knug husblas bladet fri for vand og rør det i den let afkølede rabarber kompot.
  17. Lad den afkøle mens du laver marengstoppen.
  18. marengstop:
  19. pisk æggehviderne stive med 1 spsk. af sukkeret
  20. tilsæt glukosesirup og halvdel af det restenden af sukkeret og pisk til det er blankt
  21. tilsæt resten af sukkeret og pisk igen i et par min.
  22. bred rabarber kompotten ud på den bagt tærte bund
  23. bred marengsen over kompotten
  24. sæt den ovnen ved 225 gr til marengens får lidt farve ca. 3 min.
  25. Lad nu den tærte med rabarber afkøle inden den tages ud af formen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×