rabarber curd
Forår og Sommer syltning,  forårs diveres

Rabarber curd


Uhm rabarber curd på et stykke brød, det er godt. Prøv i stedet for lemon curd, at lave rabarber curd. Lidt andeledes med godt. Kan spises som sagt på brød, men kan også bruges til kager ligesom lemon curd.

Det er faktisk ikke svært, at lave rabarber curd og det smager bare godt. Jeg holder meget af lemon curd, så hvis du også gør det. Syntes jeg også du skulle prøve , at lave den udgave med rabarber. Det er jeg sikker på du syntes om.

Lige nu er det rabarber sæson, så er det ned , at bruge dem. Her er flere opskrifter med rabarbere : https://aaretpaabredsten.dk/?s=rabarber

rabarber curd

Tips

Tilsæt rødfrugt farve hvis farven er lidt kedelig.

Til denne opskrift kan du godt bruge grove rabarbere, da de skal en tur i blenderen.

Skal opbevares i køleskab og er holdbar ca. 1 måned.

syltesukker er smart til mange ting, her i curd. Du kan se mere om syltesukker her https://www.dansukker.dk/dk/produkter/alle-produkter/syltesukker.aspx



Rabarber curd



200 gr rabarber

2 spsk. vand

1 dl syltesukker

Lidt vaniljepulver eller  vanilje sukker se Vanilje

2 æg

Evt. rødfrugtfarve

20 gr smør



  1. skær rabarberne i små stykker og skyl dem grundigt
  2. kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og vanilje
  3. kog rabarberne til de er blevet til rabarber mos
  4. Blendt rabarber mosen til den er puré.
  5. Hæld purén det igennem en sigte, over i en ren tykbundet gryde.
  6. pisk æg i rabarber purén og varm det op til det tykner
  7. kom smørret i dem varme creme og piske til det er smeltet
  8. varm igen cremen op
  9. Tilsæt evt. rødfrugtfarve
  10. hæld det på et rengjort glas eller krukke.
  11. sæt det på køl
  12. holdbart i køleskab i ca. 1 mdr..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×