Pickles
Yes … I år har jeg lavet pickles af grøntsager, kun fra haven og drivhuset. Det lykkes i år…… Det gør det bestemt bare ikke hvert år. Nogle år æder dræber sneglene mine peberfrugter eller laverne min blomkål. Men sådan er det bare…. Denne her dejlige hjemmelavet pickles. Bruger jeg, til at lave min Hjemmelavet remoulade. Der bliver, også altid et glas pickles til min datter. Som også er begyndt, at laver hjemmelavet remolade.
Det er godt , at have lidt pickles på lager. Pickles kan bruges til andet end hjemmelavet remoulade. Det kan bruges som pynt på smørrebrød og som tilbehør til varme retter.
.
Tips
Du kan godt lade være med , at tilsætte atamon. men så skal picklesen opbevares i kølskabet. holdbarheder er heller ikke så lang.
Små løg kan være små alm løg, små rødløg, chalotteløg f.eks.
i stedet for rørsukker kan bruges alm sukker.
Pickles
1 lille blomkål
12 små løg
1 rød peber
100 gr grønne friske bønner
3 gulerødder
saltlage:
1½ l vand
2 dl groft salt
eddikelage;
5 dl hvidvins eddike
1 dl vand
250 gr rørsukker
½ tsk. atamon
1 tsk. hele peber korn
1 tsk. hele koriander frø
1 tsk. hele sennaps frø
2 dildskærme.
- Rens grøntsagerne og pil løgene
- skær gulerødder i skiver
- peberfrugten i tern
- bønnerne i 1 cm stykker
- del blomkålen i små buketter.
- læg grøntsagerne i en skål med låg sammen med de hele små løg.
- saltlage
- kog en lage af salt og vand, og afkøl det
- hæld den lunket saltlage over grøntsagerne i skålen.
- Sæt skålen koldt i et døgn.
- næste dag
- Hæld grønsagerne i en si og lad dem dryppe af.
- Hæld grønsagerne i en ren gryde
- hæld vand på til de er knapt dækkede.
- bring dem i kog og lad dem små koge i 2 min.
- ta 2 rengjorte sylteglas på ca. 1 liter hver.
- fordel peberkorn, koriander, sennepsfrø og dildskærme i de to glas
- Tag grøntsager op med en hulske og fordel grønsagerne i glassene.
- eddikelage
- kog en lage af hvidvinseddike, vand og sukker.
- nå den har kogt tages den fra varmen, og atamon tilsættes.
- lagen hældes over grøntsagerne i glassene,
- som lukkes straks.
- sæt dem til afkøling på et viskestykke.
- opbevares mørkt og køligt.
❤