Nougat specier
Nougat specier må ikke mangle, her hos os i julemåneden…….. – Ellers er der helt sikkert nogen der brokker sig….. Rigtig lækker sprød småkage med masser af nougat i. Kan selvfølgelig bages hele året.. Men her er det en julesmåkage…..
Nougat specier dejen kan laves i godt tid og fryses ned i ruller på et spækbræt eller ligene. Så er det bare at tage rullerne op af fryseren, skære dem i skiver og bage dem. Også en god værtinde gave, husk blot at skrive hvordan man bager dem.
Her hos os holder vi stor kagebagedag. Så kommer vores piger og min mor for at være med til at bage småkager. Det er en hyggelig dag, med julesange på cd’en gerne severinesen fra jul i Gammelby. Min kagedåser bliver fyldte og de får med hjem til december.
Andre julesmåkager: Klejner med cognac, De lækreste vaniljekranse, Svenske kager, Tante kis’s gaffelkager, Esther´s småkager
Tip:
Den bløde nougat i tern skal en tur i fryseren inden den blandes i dejen. Skal først blandes i dejen, når dejen er lige ved at samle sig.
Læg et par sukker knalder i dåserne med småkager så bliver de ikke bløde.
Nougat specier
480 gr mel
370 gr smør
120 gr flormelis
1/4 tsk vanilje eller 1 tsk vanilje sukker se Vanilje
100 gr nougat i små tern.
- Skær nougaten i små tern og læg dem på en tallerken og sæt den i fryseren.
- kom alt andet i en skål og smuldre det til dejen er lige ved at samle sig
- så tilsættes den iskolde nougat
- dejen æltes forsigtigt sammen.
- tril dejen forsigtigt i 4 pølser, som sættes i køleskabet eller fryses ned på et spækbræt f eks.
- skæres i tynde skiver, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- bag nougat specierne ved 200 gr i 5 – 6 min. de skal lige blive lyse brune i Kanten.
- lad dem afkøle på en rist
- læg dem i en tætsluttende kagedåse evt. med et par sukkerknalder.
❤