lækre kartofler i airfryer
efterårs retter,  forårs retter,  Nytår,  vinter retter

Løvekartofler


Løve kartofler

Jeg ved egentligt ikke rigtigt hvorfor vi har kaldt dem for løvekartofler. Tror måske det var vores piger der kaldte dem det. Eller måske de ikke kunne sige det de egentligt hed i den opskrift. Opskriften har jeg med tiden lavet om sådan som vi kan li den…. – Så derfor kalder vi dem for Løvekartofler.

Det er en utrolig lækker måde at servere kartofler på. Med kartofler i skiver, løg og krydderier.

Opskriften er lidt anderleden og speciel, fordi kartofler skal først have et opkog. For derefter at komme på panden og bagefter i ovnen. Men de bliver bare go….

Tips:

Passer fantastisk fint til skinkesnitler, wienersnitler eller en bøf. Sammen med en lækker salat se Mors salat ( mormor salat ). Tomat salat a la Charlotte Lille Erik´s blommesalat. eller Salat med jordbær og asparges



Løvekartofler:



1500 gr faste kartofler

1 tsk. salt

2 store løg

flydende margarine eller smør

1 tsk. mild karry

1 tsk. mild paprika

salt og frisk kværnet peber.



  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  2. Giv dem et opkog med 1 tsk. salt.
  3. Hæld dem i en sigte.
  4. Pil løgene, og skær dem i skiver.
  5. Margarine varmes på en pande og løg skiverne steges til de er gyldenen og klare.
  6. De steget løg lægges i et ovnfast fad.
  7. Kom lidt mere margarine på panden og hæld de afdryppede kartoffelskiver på panden ( måske af 2 gange an på pandens størrelse ).
  8. Drys med paprika og karry samt salt og peber.
  9. Vend rundt i kartoffelskriverne på panden og lad dem stege lidt.
  10. Hæld halvdelen af kartoflerne over løgende og fordel løgene mellem kartoflerne hæld resten af kartoffelskriverne henover.
  11. Dæk fadet med stanniol og sæt det i oven ved alm ovn 200 grader i ca 1 time. Tag staniolen af de sidste 10 min


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×