julemarmelade
Jule opskrifter,  marmelade

Julemarmelade


Marmelade der virkelig smager af jul og julestemning…. – Julemarmelade af skovbær med julekrydderier og rom….. Perfekt til julens morgen hyggestunder… eller til hygge med æbleskiver og gløgg….. Men er også perfekt til fyld i kager mm.

julekrydderierne vanilje, kanel, allehånde, nelliker og kardemomme samt rom….. Det giver julemarmeladen smagen af julen…… – Julestemning på glas…. Julemarmeladen har godt af at trække lidt inden den spises….. Så lav den i go tid inden jul….

julemarmelade

Tips

Du kan brugt frosne bær fra haven og blandet dem selv. Har man ikke bærrene i fryseren selv kan du bruge frosne skovbær.

Jeg bruger altid syltesukker, når jeg laver marmelade. Det er nemt og med et godt resultat hver gang.

Krydderierne kommer jeg i en lang tepose, som bliver hænger på grydens kant med en klemme.

Hvis der er store stykker bær i marmeladen. Lægger de sig i overfladen, når det køler af. Derfor kan du med fordel mose bærerne lidt med en kartoffelmoser. På den måde fordeler bærerne sig i hele glasset.

Man kan med fordel skylle glassene i rom i stedt for atamon. Når man bruger syltesukker er det ikke nødvendigt at tilsætte atamon i selve marmeladen kun skylle glas i atamon eller spiritus.

køb krydderier her



Julemarmelade



1 kg skovbær ( jordbær, hindbær, brombær, ribs, blåbær eller solbær )

1 stang vanilje 

2 kanel stænger

2 hele nelliker

2 hele kardemommefrø 

2 hele allehånde

½ dl rom

750 gr syltesukker

atamon eller rom til skylning af glas



  1. Tø bærrene op i en tykbundet gryde.
  2. hæld syltesukker og rom over bærrene.
  3. skab vaniljen ud af vaniljestangen, bland vaniljekornene ud i lidt sukker med en kniv. og tilsæt vaniljen til bærrene.
  4. kom krydderier ( hel kanel, nelliker, allehånde og kardemommekapsler ) i en lang tepose sammen med den brugte vaniljestang.
  5. Hæng teposen med krydderier på kanten af gryden med en klemme.
  6. kog marmeladen op og lad den ved lav varme koge i ca. 6 minutter.
  7. tag gryden fra varmen og lad det stå og trække en halv times tid. Så alt det gode fra alle krydderierne kommer ud i marmeladen.
  8. mos evt. med en kartoffelmoser hvis nogle af bærrene er for store ( se tips )
  9. kog marmeladen op igen.
  10. kom marmeladen på små ren gjorte glas skyllet i atamon eller rom.
  11. Sæt straks låg på glassene, og sæt dem til afkøling på et rent viskestykke, til dagen efter.
  12. tør glassene af og sæt mærkater på.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×