Julemarmelade
Marmelade der virkelig smager af jul og julestemning…. – Julemarmelade af skovbær med julekrydderier og rom….. Perfekt til julens morgen hyggestunder… eller til hygge med æbleskiver og gløgg….. Men er også perfekt til fyld i kager mm.
julekrydderierne vanilje, kanel, allehånde, nelliker og kardemomme samt rom….. Det giver julemarmeladen smagen af julen…… – Julestemning på glas…. Julemarmeladen har godt af at trække lidt inden den spises….. Så lav den i go tid inden jul….
Tips
Du kan brugt frosne bær fra haven og blandet dem selv. Har man ikke bærrene i fryseren selv kan du bruge frosne skovbær.
Jeg bruger altid syltesukker, når jeg laver marmelade. Det er nemt og med et godt resultat hver gang.
Krydderierne kommer jeg i en lang tepose, som bliver hænger på grydens kant med en klemme.
Hvis der er store stykker bær i marmeladen. Lægger de sig i overfladen, når det køler af. Derfor kan du med fordel mose bærerne lidt med en kartoffelmoser. På den måde fordeler bærerne sig i hele glasset.
Man kan med fordel skylle glassene i rom i stedt for atamon. Når man bruger syltesukker er det ikke nødvendigt at tilsætte atamon i selve marmeladen kun skylle glas i atamon eller spiritus.
køb krydderier her
Julemarmelade
1 kg skovbær ( jordbær, hindbær, brombær, ribs, blåbær eller solbær )
1 stang vanilje
2 kanel stænger
2 hele nelliker
2 hele kardemommefrø
2 hele allehånde
½ dl rom
750 gr syltesukker
atamon eller rom til skylning af glas
- Tø bærrene op i en tykbundet gryde.
- hæld syltesukker og rom over bærrene.
- skab vaniljen ud af vaniljestangen, bland vaniljekornene ud i lidt sukker med en kniv. og tilsæt vaniljen til bærrene.
- kom krydderier ( hel kanel, nelliker, allehånde og kardemommekapsler ) i en lang tepose sammen med den brugte vaniljestang.
- Hæng teposen med krydderier på kanten af gryden med en klemme.
- kog marmeladen op og lad den ved lav varme koge i ca. 6 minutter.
- tag gryden fra varmen og lad det stå og trække en halv times tid. Så alt det gode fra alle krydderierne kommer ud i marmeladen.
- mos evt. med en kartoffelmoser hvis nogle af bærrene er for store ( se tips )
- kog marmeladen op igen.
- kom marmeladen på små ren gjorte glas skyllet i atamon eller rom.
- Sæt straks låg på glassene, og sæt dem til afkøling på et rent viskestykke, til dagen efter.
- tør glassene af og sæt mærkater på.
❤