Juleboller
Dejlig luftige juleboller der smager af jul……… – Med groft hakkede mandler, rosiner, æble og pomerans……. – Forstil dig en mørkt december aften, en kop varm te, kaffe eller kakao med en lun juleboller til…… Sådan med smør eller marmelade på…. Måske en julefilm på dvd’en….. – Hyggeligt ik 😀
De her juleboller er go… Perfekt til julehygge eller på morgenbordet i juledagene…… Æble kvæde marmelade med vanilje kan anbefales på de her dejlig luftige juleboller.
Tips:
Kvark kan være svært at finde i almindelig butikker, men Lidl og Meny plejer at havde det. Hvis du ikke kan få fat i kvark. Kan fromage frais eller ymer bruges i stedet for. Jeg bruge kvark fordi jeg syntes brødet bliver mere luftigt og lækkert af kvarken.
Julebollerne er perfekte til at fryse ned.
Er du til sukat kan du komme 25 gr sukat i dejen.
Kandiseret pomeransskal er også svært at få fat
Men du kan bruge kandiseret appelsinskal
Juleboller
50 gr gær
250 gr kvark
1 dl sukker
1 æg
50 gr groft hakkede mandler
25 gr hakket Kandiseret pomeransskal eller kandiseret appelsinskal
1 stort revet æble
2 dl rosiner
2 dl mælk
100 gr smør
1½ tsk groft salt
ca 800 gr hvedemel
pynt
1 æg
perlesukker
- Rør gæren ud i Kvark, sukker, og æg.
- Tilsæt revet æble, groft hakkede mandler, hakket pomerans skal og rosiner.
- Varm mælk op med smør og salt. Lad det stå lidt til smørret er smeltet og det er lillefinger varmt.
- Rør halvdel af melet i
- Ælt mere mel i lidt af gang. Dejen skal være lidt klistret
- Stil dejen et lun sted en times tid til den er dobbelt størrelse.
- Form dejen til Ca 14 boller.
- Pensles med æg og drysses med perlesukker.
- Lad bollerne hæve i 1/2 time tid.
- Bages ved 200 grader i Ca 16 min.
- Lad dem afkøle på en rist.
- Perfekt til at fryse.
❤