marmelade,  marmelade sommer

Ingefær marmelade


Ingefær marmelade er fantastisk som tilbehør til madretter. Især Mors rødesteg med den gode sovs, hvor den passer perfekt og ligesom går i harmoni.

Ingefær marmelade, er pikant i smagen. Jeg kan ikke li det på brød, men som tilbehør til mad. Men en af min svigersønner spiser det på brød.

Man kan købe det, og det smager ok, men det er et stort glas. Så stå resten bare i køleskabet og bliver kedeligt. Derfor har jeg, lavet det selv af kandisret ingefær. Det er kommet på små glas, så det ikke ender med at stå og blive kedeligt i et hjørne af køleskabet. For til sidst at blive smidt ud.

Kandisret ingefær kan købes hos specialkøbmand og hos https://netbutik.fuglebjerggaard.dk/

Jeg bruge næsten altid syltesukker, når jeg laver marmelade. det er nemt og resultatet er altid godt. https://www.dansukker.dk/dk/produkter/alle-produkter/syltesukker.aspx

 



Ingefær marmelade:



90 gr. Kandisret ingefær

4 dl vand

300 gr syltesukker

spiritus eller atamon til skylning af glas.



  1. Hak den kandisret ingefær fint
  2. kom den i en gryde med vand og kog det i et par min.
  3. tilsæt syltesukke og kog i ca. 2 min.
  4. kom det strakts på rengjodte og spiritus/atamon skyllede glas.
  5. luk straks glassene med låg.
  6. opbevares mørkt og køligt.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×