honningkage hjerter
Jule bagværk

Honningkage hjerter


Jeg kan godt li at tyvstarte julen i november. Med aften hygge med en god kop jule te og honningkage hjerter……. Måske en god julefilm….

Honningkage hjerter høre julen til…….. Jeg bager dem altid i november, så står de i køleskabet og venter. De er lidt hårde når men lige tager dem ud af køleskabet. Men den bliver blødere når de står lidt ude i varmen. Man kan komme chokolade på dem eller som jeg pynte med lidt glasur.

honningkage hjerter

Tips:

Fordejen lader jeg stå et lunt sted i et par dage. Andre opskrifter skal den står i flere måneder et køligt og mørkt sted.

når de opbevares i køleskabet er de hårde, men bliver dejlige når de ligger en times tid ude i varmen.

Du kan overtrække dem med chokolade, når du skal bruge dem.

Jeg har investeret i en krydderivægt, som vejer præcis i gr. det er en god ting når man bage brunekage, honningkage hjerter mm. De kan fås fra 79 kr. og op efter.

se krydderivægte her , 

Eller her



Honningkage hjerter



Fordej:

225 gr honning

225 gr hvedemel

Dej

1 æggeblomme

2 gr hjortetaksalt

2 gr potaske

1 tsk vand

1½ tsk  st. kanel

½ tsk st. nelliker

½ tsk st. ingefær

sukkerlage

1 spsk. sukker

1 spsk. kogende vand

glasur

4 spsk. flormelis

1/4 tsk eddike

lidt vand



  1. Fordej:
  2. ælt honning og mel sammen
  3. læg dejen i en plastbøtte, som sættes et lunt sted i et par dag.
  4. Dej:
  5. kom fordejen i et fad
  6. kom æggeblommen, krydderier, hjortetaksalt og samt potaske udrørt i vand
  7. ælt den grundigt sammen.
  8. rul den tyndt ud på et meldrysset bord.
  9. stik hjerter ud med en udstiksform eller skær dem ud med en kniv.
  10. gentag til alt dejen er brugt.
  11. sæt dm på en bageplade med bagepapir
  12. bag honning kage hjerterne i en 200 graders varm ovn i ca. 10 min ( de må ikke blive for mørke )
  13. Sukkerlagen:
  14. i mens rørs sukkerlagen.
  15. rør sukker og kogende vand til sukkeret er opløst.
  16. pensel honningkagehjerterne med sukkervandet lige når de er kommet ud af ovnen.
  17. sæt honningkage hjerterne til afkøling på en rist.
  18. lad dem afkøle helt.
  19. Glasur:
  20. rør flormelis, eddike og lidt vand af gangen til man har en ret tyktflydende skriveglasur.
  21. kom glasuren i en kraftig dybfrostpose bind en knude og klip et lille hul i et hjørne.
  22. dekorer honningkage hjerterne med glasuren.
  23. lad honningkagerne stå til glasuren er stivnet.
  24. kom honningkagerne i en plastbeholder med tætsluttende låg og sæt dem i køleskabet.
  25. De kan holde sige i flere uger.
  26. Tag dem du skal bruge ud en times tid før de skal spises.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×