hjemmelavet rullepølse
Efterårs frokost,  Jule opskrifter,  julefrokost,  Påske frokost,  vinter froskost

Hjemmelavet rullepølse


Det er ikke svært, at lave sin egen hjemmelavet rullepølse………Så kan du li rullepølse eller kender nogen der kan…… – Så prøv at lave den selv i stedet for at købe den.

Måske har du en rullepølsepresser i gemmerne……. Ellers kan 2 spækbrætter med noget tungt ovenpå sagtens bruges. Det sværeste er at rulle og snører pølsen…… Ellers skal den jo bare ligge i saltlagen og koges og presses.

hjemmelavet rullepølse

Tips

Man bruger bomuldsgarn til at snører den med, men man kan få kødnet https://danishoutdoor.dk/vare/402025/ til at putte den i på nettet. Det er nemmest at komme den i kødnettet ved at trække nettet halvt op over en kande eller ligene ( der skal være net nede i kanden ) og pølsen ned i kanden og træk nettet op om pølsen.

Rullepølsen er særdeles fryseegnet.

Kan fryses hel i stykker eller skiver. Holdbarhed ca. 3 måneder.

se rullepølsepresser her



Hjemmelavet rullepølse



Saltlage:

2 liter vand

2½ dl groft salt

1 dl sukker

2 laurbærblade

1 tsk. hele peberkorn eller en peberkorns blanding

Rullepøle:

1 svineslag

1 spsk. salt

1 tsk. st. sort peber

½ tsk. st. allehånde

½ tsk. merian

1 lille fint hakket løg

4 blade husblas

Kogelage:

Vand

1 tsk. salt

10 peberkorn

1 laurbærblad



  1. Kog en lage af vand, salt sukke og krydderier.
  2. lad den afkøle
  3. Bred svineslaget ud på et spækbræt, med ydersiden nedad
  4. hvis slaget er meget tykt, kan det flækkes på det tykke stykke og bredes ud.
  5. drys med krydderier og det fint hakkede løg.
  6. læg husblas bladene over
  7. Rul pølsen stramt, og bind et stykke bomuldsgran om pølsen.
  8. Derefter snøres den stramt med bomuldsgarnet.
  9. Læg den færdig snøret rullepølse ( med åbningen op ad ) i den lunkne saltlage i en skål eller ligene med låg på.
  10. Læg evt. en underkop eller ligne over til at holden den ned i saltlagen.
  11. sæt skålen i køleskabet i 2-3 dag.
  12. Efter 2-3 dage tages rullepølsen op af lagen
  13. lægges i en gryde ( åbning opad ) med frisk vand og krydderier.’
  14. Kog pølsen i 1½ time under låg.
  15. Lad pølsen køle lidt af i suppen.
  16. Læg nu rullepølsen i en rullepølsepresser eller mellem 2 spækbrætter med noget tungt ovenpå.
  17. skrue nu skuerne til så rullepølsen får den rigtige form.
  18. Lad den køle af under pres i en times tid.
  19. læg nu den færdige rullepølse i køleskabet til næste dag.
  20. Fjern bomuldgarnet pølsen er snøret med.
  21. nu kan den skæres i pæne skiver.
  22. Rullepølsen kan evt fryses hel eller i skiver.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×