Fiskefrikadeller
” Det er ikk´ så ringe endda” – Den der reklame kan du sikkert godt huske…. Det kan jeg ihvertillfælde….. Vi skal huske og spise fisk hver uge. Så derfor er en gang fiskefrikadeller er god og lækker hverdagsmad. Eller lidt lækkert lunt til en frokost …… I min udgave af fiskefrikadeller er der udblødt franskbrød og lidt muskat. De er bare gó…..
Til fiskefrikadeller passer Hjemmelavet Remoulade og citronbåde perfekt. Samt kogte kartofler og en go salat alt efter årstiden. Men persillesovs og pil kartofler er nu også godt tilbehør.
Tips
I stedet for franskbrød kan du bruge noget andet hvidt brød eller tvebakker..
De kan laves af f.eks. torsk, eller sej. Fiskekødet skal blot hakkes med en kokkekniv og ikke i gennem kødhakkeren.
Du kan godt bruge hakket fiskekød fra fiskehandlen i stedet.
Fiskefrikadeller er go til middag, eller til frokost på rugbrød.
En rest fiskefrikadeller er godt i madpakken.
NemFISK A/SFiskefrikadeller
500 gr hakket fiskekød
2 skiver franskbrød ca. 60 gr.
2 dl kogende mælk
1 tsk. salt
1/4 tsk. St muskat
friskkværnet peber
3 æg
1 dl rasp
margarine eller smør til stegning
- Læg franskbrødet i en skål
- overhæld dem med den kogende mælk
- lad det står til franskbrødskiverne er helt udblødt.
- Hak fisken groft med en kokkekniv.
- bland det i det udblødt franskbrød.
- tilsæt salt, peber og st. muskat
- tilsæt æg og rør det godt sammen
- rør raspen i
- lad fiskefarsen hvile i køleskab en times tid.
- varm en pande op så margarinen bruser.
- form frikadeller med en ske, som sættes på den varme pande
- steg dem ca. 10 min på hver side.
❤