hjemmelave islagkage
Nytår

Festlig islagkage


festlig islagkage

Nytårsaften skal det være ekstra festligt… Det skal desserten også være… Så er denne her festlig islagkage helt perfekt….. Pistacieis, et makronlag, makron is, som er fint pynte med flød, chokolade mm….. Islagkagen ser festlig og lækker ud…. Både til nytår og andre festelige lejligheder, hvor det skal gøre lidt ekstra ud af det……

Festlig islagkage slet ikke svær at lave, og ser flot ud…. Måske ikke lige en is børn kan li…. Da den er smagt til med spiritus. De kan nok bedre li en go Vanilje is eller Is med nougat og chokolade.

Jeg kendt engang en rigtig bondekone….

Hun var simpelthen expert til, at lave hjemmelavet is…. Hun købt fløde på tilbud, og lavede is… Så der altid var hjemmelavet is, når der kom nogen på besøg….. Hendes hjemmelavet is var højt skattet i deres familie… Så da vi var derinde, og spise engang. Udvekslede vi idéer til at smage isen til med. Hun brugt chokolade skildpadder, kokos, rosiner , rom og meget andet havde hun nu havde i skufferne. Hun fik så min ide til en lækker Hjemmelavet makron is m orange likør. Som jeg også har brugt i denne her festlig islagkage. Den er nemlig rigtig god.

Tips

Jeg har brugt en Tupperware jelloring til at fryse den i. Men en skål, eller springform beklædt med husholdning film kan fint bruges.

Når du har pyntet islagkagen, kan du hvis du har en stor plast skål med låg. Sætte fadet på låget og skålen over islagkagen.

Små italiensk makroner er rigtig go, men kan være svære at få fat i. Men jeg har fundet et sted, på nemlig.com. De har en helt anden smag en de danske makroner, der er meget søde efter min smag.

Kan også stilles i køleskabet når den skal nydes. Men så skal den tages op mindst en time før den skal spises.

Du kan pynte men med lidt frisk frugt rundt om på fadet lige inden du serverer den.

Måske nogle små vafler eller lignede til.



Festlig islagkage



8 æggeblommer ( pasteuriseret )

8 spsk. flomelis

kornene af 1  vaniljestang 

 1 liter piskefløde

Pistacie is

1/3 is masse

200 gr Odense pistacie masse

1 spsk. whisky

evt. grøn frugtfarve

makronlag

100 gr knuste makroner, gerne små italienske makroner Amaretti

Makron is

2/3 is mase

2 – 4 spsk.  orange likør 

100 gr makroner, gerne små italiensk makroner Amaretti 

pynt:

4  – 5 dl piskefløde

1/4 tsk. vaniljepulver

1 – 2 spsk. orange likør

revet chokolade, spåner,  Cocktailbær, hakket Kandiseret pomeransskal mm. 

Evt. granatæble kerner



  1. Hæld piskefløde i en skål og pisk til det er stift men ikke helt stift.
  2. I anden lidt større skål, der kan gå i fryseren piskes æggeblommer, flormelis og vaniljekornen fra vaniljestangen, grundigt til det er hvidt og luftigt. Et par minutter helst.
  3. Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen af et par gange.
  4. del is massen i 2 skåle 1/3 i en og 2/3 i en anden.
  5. pistacieis
  6. Lav pistacie isen af den lille portion is masse.
  7. vend grundigt pistacie massen og whisky i is massen, til det er ensartet
  8. smage den evt. til med whisky
  9. sæt den i fryserne
  10. rør i den en gang i mellem til den ligner softice.
  11. kom den i bunden af en is form eller skål mm
  12. sæt den hurtigt til bage i fryseren ½ times tid.
  13. Makron is
  14. Knus makronerne let
  15. Vend de knuste makroner og orange likør i isen.
  16. smage isen til med orange likøren.
  17. Forsæt med at vende forsigtigt rund med dejskaberen et minuts tid.
  18. Sæt skålen i en dybfryser og rør af og til i issen.
  19. Den skal være halvt frosset og ligne softice. Tager et par timer
  20. makronlag
  21. tag nu is formen med pistacieis op af fryserne
  22. fordel 100 gr knuste makroner oven på pistacieisen
  23. sæt den tilbage i fryseren til makron isen er klar.
  24. Når makron isen ligner softice fordeles den over de knuste makroner i formen.
  25. sættes hurtigt tilbage i fryseren.
  26. Pyntning
  27. Når islagkagen er helt frosset, gerne til dagen efter. Tages den ud af formen og pyntes.
  28. Skyl formen et øjeblik under varmt vand.
  29. Vend den ud på et fint fad der kan gå i fryseren.
  30. sæt den tilbage i fryseren mens du pisker fløden..
  31. Pisker men fløden godt stiv, med Vanijlepulver og orange likør.
  32. sprøjter med en sprøjtepose flødeskummet ud i et fint mønster.
  33. Pynt med chokoladespåner, cocktailbær mm.
  34. Sæt den hurtigt tilbage i dybfryseren med en stor skål over.
  35. Når den skal serveres sættes den mindst en ½ time på køkkenbordet med skålen oven.
  36. pynt evt. islagkagen med granatæble kerner.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×