Eksotiskfrugt marmelade
Eksotiskfrugt marmelade, en god blanding af kaktusfrugt, mango, ananas, banan og citrus. Har en fantastik og lækker smag af eksotiske frugter. Desuden har marmeladen en utrolig smuk gul farve.
Så finder du kaktusfrugt så prøv den har lidt anderledes eksotiskfrugt marmelade. God på en stykke godt brød, morgen, middag og aften.
Andre gode marmelade opskrifter : grapefrugt marmelade, Æble marmelade med hyben og gulerod, Ananas marmelade med havtorn og chili eller Blommer i Madeira marmelade
tips
Der bliver ca. 3 – 4 glas eksotiskfrugt marmelade.
Kaktusfrugt eller kaktus figner har et fint velsmagende frugtkød inde bag dens skræl, hvor på der sidder nogle små utydelige stikkende ” hår ” . Dem kan man godt mærke efter man har rørt ved kaktusfrugter. Men ikke voldsomt altså. De er kan spises friske, i salater og marmelader
Kaktusfrugt kan du bla. finde i en Bazar og andre orientalske butikker
Jeg bruger altid syltesukker, da det altid gir et rigtig godt resultat.
Eksotiskfrugt marmelade
1 banan
1 lille dåse ananas med saften
1 mango
5 kaktus frugter
1 øko citron
1 øko appelsin
700 gr syltesukker
atamon eller spiritus til skylning af glas
- Bananen skrælles og kommes i en foodprocessor sammen med ananas og saften fra dåsen.
- Mango frugten skrælles, stenen fjernes og skæres i tern
- Kom også mango tern i foodprocessoren
- kaktusfrugterne skylles, halvers, frugtkødet tages ud med en ske
- kom det op i foodprocessor
- skyl og skær citron og appelsin i små stykker ( med skræl ), fjern evt. kerner,
- Kør det i foodprocessor til det er groft hakket.
- kom den groft hakkede frugt i en gryde, sammen med syltesukker
- kog marmeladen ved svag varme i ca. 4 min under omrøring..
- hæld marmeladen på rengjorde atamon eller spiritus skyllede glas.
- Luk straks glassene
- stil dem til afkøling på et rent viskestykke.
- sæt mærkater på glassene
- opbevares mørkt og køligt.
❤