efterårs suppe der varmer
efterårs retter,  vinter retter

Efterårssuppe der varmer


suppe der varmer

Uhm varm suppe på en iskold eller regnfuld efterårs eller vinterdag. Det er noget der er godt og varmer. Især disse tider med energi kriser. Hvor det er dyrt, at bruge naturgas, el eller træpiller. Hvis man i det hele taget kan fat i træpiller…….. Efterårssuppe der varmer er en fyldig suppe der mætter godt og gir varmen på en kold efterårs eller vinterdag…… –

Det er en stor portion fyldig suppe, så det er til flere dag. Suppen bliver kun endnu bedre næste dag. Når den får lov til at trække i køleskabet. Det er praktisk at lave en dag man har fri, så er der nem med til dagen efter.

Andre gode supper : Oksehalesuppe, Selleri suppe eller Asparges suppe

I Danmark producere vi godt dansk oksekød… Så husk at vend pakken med kød, og se om det er dansk… Meget af det oksekød der er i butikkerne er fra alle mulige land. F.eks.. Tyskland, Argentina , USA osv. Det er synd og skam for både for miljøet. Alle de gode danske landmænd og små hobby kødkvægsbesætninger der er Danmark…. Tænk på alt det energi der bliver brugt på at transportere kødet til Danmark. Når vi selv har det lige i baghaven….

en smuk simmetal ko

Tips

Jeg bruger et stykke oksebov med ben, men man kan bruge oksekød i tern i stedet for ( ca. 1 kg )

hvidløgsflutes passer rigtigt godt til denne suppe.



Efterårssuppe der varmer



2 kg dansk oksebov med ben

100 gr bacon i skiver

2 store løg , gerne rødløg

1 rød peber

3 fed hvidløg

2 tsk. røget paprika

1 nip spidskommen

2 tsk groft salt

3 liter god bouillon ( gerne Oscar okse bouillon ) eller suppe/fond

1 squash

2 porre

2 store kartofler ( bagekartofler )

½ selleri

½ kg gulerødder

½ kg pastinak

½ kg persillerødder

1 dåse koncentreret tomatpuré

salt og peber



  1. Skær boven i mundrette tern. ( kasser fed og brusk, men gem benet. )
  2. Skær bacon i mindre stykker
  3. pil løget og hak det groft
  4. rens og tag kernerne ud af peberfrugten og skær den i tern.
  5. svits løg, bacon og peberfrugten i en stor gryde. til løgene er klare
  6. tilsæt kødet i tern lidt efter lidt og brun det let.
  7. tilsæt salt, røget paprika, spidskommen og presset hvidløg.
  8. tilsæt bouillon
  9. læg benet fra boven i suppen og lad det koge 1½ time under låg.
  10. i mens gøre grøntsagerne rene, kartofler, gulerødder, selleri, pastinak og persillerødder skælles og skæres i tern
  11. porre skæres i skiver og lægges i vand.
  12. squash vaskes og skæres i tern.
  13. når suppen kar kogt og kødet er mørt fiskes benet op med en hulske og kasseres.
  14. tilsæt de istandgjorte grøntsager.
  15. tilsæt tomatpuré
  16. kog videre på suppen til grønsagerne er møre ca. ½ time.
  17. smag suppen til med salt og peber.
  18. servres med hvidløgsflutes

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×