De lækreste vaniljekranse
De lækreste vaniljekranse sprøde og med en fantastisk eftersmag af mandler…… De her vaniljekranse er simpelthen fantastiske….. – Den bedste opskrift. Jule småkager der er bagt med smør, masser af vanilje og mandler.
Min far snuppede altid en af de først vaniljekranse når de kom ud af ovnen…… – Han skulle nok fortælle om de var go i år. 😋 .. Han holdt meget af de her vaniljekranse.
Vaniljekranse skal køres ud gennem en kødmaskine med kage plade på. Det er ikke svært og børn syntes det er sjovt at tag i mod vaniljekranse dej stængerne fra kødmaskinen……. Hos os er de aldrig lige store vaniljekransene……. – De skal se hjemme gjordet ud !!!!
Her hos os holder vi stor kagebagedag……. Så kommer vores piger, og min mor for at være med til at bage jule småkager…… – Det er en rigtig hyggelig dag, med julesange på cd’en….. – Gerne severinesen fra jul i Gammelby…… – Min kagedåser bliver fyldte, og de får med hjem til december.
Tips:
Prøv, at komme en fint revet bitter mandel i dejen. Det bliver de bestemt ikke ringere af. Bitter mandler har ikke været noget man har brugt i flere år og de har været ret svære at finde. Men nu er de begyndt at komme frem igen.
Kom et par stykker sukker i hver dåse det holder dem sprøde længere.
Vores vaniljekranse er aldrig lige store det er charmen. så kan man nemlig, se de er hjemmebagt…
Kan laves i rigtig go tid et par dag i køleskabet eller uger i fryseren. faktisk syntes jeg vanilje smager rigtig kommer frem når den er lavet et par dage/uger før den skal bages.
De lækreste vaniljekranse
125 gr mandler
( 1 fint revet bitter mandel )
500 gr mel
375 gr smør
250 gr sukker
1 æg
korn af 1 fed stang vanilje stang
- smut mandlerne
- hak den meget fint, mal dem i en kværn eller hak dem fint på en foodprocessor.
- Skab korne ud af vanilje stangen
- bland det lidt rund i lidt af sukkeret med en kniv.
- kom alt i en stor skål
- smuldre det til det samler sig til en småkage dej.
- stilles køligt en times tid. ( eller kommes en dybfrost pose som opbevares i køleskabet eller fryser til de skal bages )
- kør dejen gennem en kødhakker med en kageplade på.
- skær stængerne i passene størrelser, der formes som krans.
- sæt dem på en smurt bageplade eller på bagepapir.
- bag dem ved 200 grader i 10-12 min. de skal begyndt at være lysbrune på takkerne.
- afkøl dem på en rist
- kom dem i en tætlukket kagedåse med et par sukkerknalder.
❤