de lækreste vaniljekranse
Jule bagværk

De lækreste vaniljekranse


De bedste vaniljekranse
jule småkager

De lækreste vaniljekranse sprøde og med en fantastisk eftersmag af mandler…… De her vaniljekranse er simpelthen fantastiske….. – Den bedste opskrift. Jule småkager der er bagt med smør, masser af vanilje og mandler.

Min far snuppede altid en af de først vaniljekranse når de kom ud af ovnen…… – Han skulle nok fortælle om de var go i år. 😋 .. Han holdt meget af de her vaniljekranse.

Vaniljekranse skal køres ud gennem en kødmaskine med kage plade på. Det er ikke svært og børn syntes det er sjovt at tag i mod vaniljekranse dej stængerne fra kødmaskinen……. Hos os er de aldrig lige store vaniljekransene……. – De skal se hjemme gjordet ud !!!!

Her hos os holder vi stor kagebagedag……. Så kommer vores piger, og min mor for at være med til at bage jule småkager…… – Det er en rigtig hyggelig dag, med julesange på cd’en….. – Gerne severinesen fra jul i Gammelby…… – Min kagedåser bliver fyldte, og de får med hjem til december.

vanilje kranse

Tips:

Prøv, at komme en fint revet bitter mandel i dejen. Det bliver de bestemt ikke ringere af. Bitter mandler har ikke været noget man har brugt i flere år og de har været ret svære at finde. Men nu er de begyndt at komme frem igen.

Kom et par stykker sukker i hver dåse det holder dem sprøde længere.

Vores vaniljekranse er aldrig lige store det er charmen. så kan man nemlig, se de er hjemmebagt…

Kan laves i rigtig go tid et par dag i køleskabet eller uger i fryseren. faktisk syntes jeg vanilje smager rigtig kommer frem når den er lavet et par dage/uger før den skal bages.



De lækreste vaniljekranse



125 gr mandler

( 1 fint revet bitter mandel )

500 gr mel

375 gr smør

250 gr sukker

1 æg

 korn af 1 fed stang vanilje stang



  1. smut mandlerne
  2. hak den meget fint, mal dem i en kværn eller hak dem fint på en foodprocessor.
  3. Skab korne ud af vanilje stangen
  4. bland det lidt rund i lidt af sukkeret med en kniv.
  5. kom alt i en stor skål
  6. smuldre det til det samler sig til en småkage dej.
  7. stilles køligt en times tid. ( eller kommes en dybfrost pose som opbevares i køleskabet eller fryser til de skal bages )
  8. kør dejen gennem en kødhakker med en kageplade på.
  9. skær stængerne i passene størrelser, der formes som krans.
  10. sæt dem på en smurt bageplade eller på bagepapir.
  11. bag dem ved 200 grader i 10-12 min. de skal begyndt at være lysbrune på takkerne.
  12. afkøl dem på en rist
  13. kom dem i en tætlukket kagedåse med et par sukkerknalder.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×