champion sovs
grundopskrifter

Champignonsovs


sovs med championer

Champignonsovs er en cremet og lækker sovs til en rød bøf, beef Wellington eller måske til en god hakkebøf mm. Champignonsovs går også godt til forskellige svinekøds retter… Champignonsovsen eller sauce er smagt til med lidt portvin. Champignoner og portvin står godt sammen i denne sovs med champignoner

Andre gode sovse : Persille sovs

tips

Du kan bruge alm hvide champignoner eller et svampemix til denne sovs med champignoner

hønsebouillon kan erstattes af grøntsags bouillon eller okse bouillon

Portvinen kan erstattes af sherry eller madeira.

Der skal ikke så meget portvin i sovsen bare en lille sjat efter smag.



Champignonsovs



300 gr  brune championer

1 lille fint hakket løg

smør

1½ dl hønsebouillon

2 dl piskefløde

1 spsk. maizena  

1 spsk. vand

2 æggeblommer

 1 spsk. vand

ca. 1 tak portvin

salt

frisk kværnet peber



  1. rens champignonerne og skær dem i mindre stykker
  2. pil og hak løget
  3. varm en pande med smørret op uden det bruner
  4. svits løg og champignoner i et par minutter
  5. hæld det i en gryde
  6. kog panden af med hønsebouillon
  7. hæld afkoget i gryden med champignoner
  8. hæld fløden i gryden
  9. kog det op og lad det koge et par minutter
  10. tag gryden fra varmen
  11. rør maizena og vand i en kop
  12. hæld det i sovsen og lad den kog op
  13. tag den igen fra varmen
  14. rør nu æggeblommer ud med lidt vand
  15. hæld det i sovsen under kraftig omrøring
  16. varm sovsen op men den må ikke koge
  17. smag sovsen med champignoner til med portvin, salt og frisk kværnet peber.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×