Champignonsovs
Champignonsovs er en cremet og lækker sovs til en rød bøf, beef Wellington eller måske til en god hakkebøf mm. Champignonsovs går også godt til forskellige svinekøds retter… Champignonsovsen eller sauce er smagt til med lidt portvin. Champignoner og portvin står godt sammen i denne sovs med champignoner
Andre gode sovse : Persille sovs
tips
Du kan bruge alm hvide champignoner eller et svampemix til denne sovs med champignoner
hønsebouillon kan erstattes af grøntsags bouillon eller okse bouillon
Portvinen kan erstattes af sherry eller madeira.
Der skal ikke så meget portvin i sovsen bare en lille sjat efter smag.
Champignonsovs
300 gr brune championer
1 lille fint hakket løg
smør
1½ dl hønsebouillon
2 dl piskefløde
1 spsk. maizena
1 spsk. vand
2 æggeblommer
1 spsk. vand
ca. 1 tak portvin
salt
frisk kværnet peber
- rens champignonerne og skær dem i mindre stykker
- pil og hak løget
- varm en pande med smørret op uden det bruner
- svits løg og champignoner i et par minutter
- hæld det i en gryde
- kog panden af med hønsebouillon
- hæld afkoget i gryden med champignoner
- hæld fløden i gryden
- kog det op og lad det koge et par minutter
- tag gryden fra varmen
- rør maizena og vand i en kop
- hæld det i sovsen og lad den kog op
- tag den igen fra varmen
- rør nu æggeblommer ud med lidt vand
- hæld det i sovsen under kraftig omrøring
- varm sovsen op men den må ikke koge
- smag sovsen med champignoner til med portvin, salt og frisk kværnet peber.
❤