efterårs retter,  forårs retter,  sommer retter,  vinter retter

Boller i karry


Boller i karry, en ret så populær hverdagsret i Danmark. Elsket af mange både børn og voksne. Dejlig hverdagsret med hjemmelavet kødboller i lækker karrysovs. Boller i karry spises med løse ris og evt. en salat til.

Boller i karry, ja det er nu ikke det vi kalder det ….. Nej, her er det Karryboller. Nogle tror det er boller med i karry. Men det er blot den gode gamle danske ret boller i karry. Hvorfor vi altid har kaldt den ret sådan, ved jeg altså ikke. Om det er på Vestsjælland, måske Fyn det også bliver kaldt så det er et godt spørgsmål. Men min datter har hørt, at en kendt dansk kok også kaldet det for karryboller. – han var fra Fyn.

Andre gode retter med hakket svinekød: Kødboller i skarp sovs, Min forloren hare eller Mors frikadeller

Pork diagram hand drawn illustration

tips

Ønsker du en karrysovs der er lidt stærkere bruger du blot en stærkere udgave af karry.

Syntes du karry sovsen er lidt kedelig i farven. Kan du tilsætte lidt gurkemeje til den færdige sovs.

Gode salater til hjemmelavet kødboller i karrysovs : Mors salat ( mormor salat )., Kålsalat med pærer og mormor dressing, Go´ gammeldags gulerodssalat med variation eller Lille Eriks blommesalat



Boller i karry

 



Kødboller

500 gr hakket svinekød

2 æg

1 tsk. salt

frisk kværnet peber

et nip sukker

1 dl mælk

150 gr mel.

1½  l. vand

1½ tsk. Oscar hønsebouillon eller en tern hønsebouillon  

Karry sovs:

2 løg ( hakket )

5 spsk. margarine eller smør

2 tsk. karry ( mild )

4 spsk. mel

 ca. 8 dl kogelage fra kødboller

½ dl mælk

 ½ tsk. tørret estragon

et nip tørret rosmarin

1 spsk. soyasovs

salt

frisk kværnet peber

sukker

Tilbehør

Løse ris, evt. en god salat



  1. Rør kødet sammen med krydderier og æg
  2. tilsæt mælk og rør melet i kødbolle farsen.
  3. sæt kødbollefarsen i køleskabet ca.½ time
  4. Bring vandet i kog med hønsebouillonen
  5. tag gryden fra varmen
  6. form med en spiseske kødbollerne i hånden, de lægges en efter en i det kogende vand.
  7. kog ( simre ) kødbollerne i ca. 20 min
  8. Fisk de kogte kødboller forsigtigt op med en hulske, læg den i si/dørslag der er sat over en skål.
  9. Gem vandet kødbollerne er kogt i.
  10. Karry sovsen:
  11. sæt gryden over varmen med margarine
  12. Når det er smeltet kommes karry og de hakkede løg i
  13. svits det ved god varme til løgende begynder at blive klare.
  14. tag gryden fra varmen og tilsæt melet
  15. rør godt så melet er væk.
  16. tilsæt lidt af kogelagen og kog det op men du rør i det
  17. tilsæt mere kogelage til den har den rette konsistens
  18. lad karrysovsen kog godt igemmen under omrøring.
  19. tilsæt mælk, krydderier og soyasovs
  20. kog den op igen
  21. hvis den er for tyk tilsættes mere kogelage.
  22. smag karry sovsen til med salt, peber, sukker krydderier og soyasovs.
  23. bland forsigtigt kødbollerne i karry sovsen.
  24. Varm boller i karryen igemmen inden den serveres.
  25. spises med løse ris, evt. en salat ( se tips )

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×