marmelade,  marmelade sommer

Blomme hyben marmelade


blomme hyben marmelade

Vi plukker hyben hos en ældre mand. Han kommer flere gange og fortæller os der er mange hyben og havtorn i år, Og de er ved at være modne. Jeg tror han måske godt ved der falder et par glas Blomme hyben marmelade af 😊. Og så skal vi se hans stolthed, åkanderne i hans lille mose. Så får et par glas hyben og blomme marmelade, når han kommer forbi næste gang til en lille sludder.

Hyben er noget være noget at gøre i stand. Men det der kommer ud af det er skønt. Hjemmelavet Blomme hyben marmelade der har en skøn smag af blommer med en undertone af hyben. Marmeladen har en meget smuk orange farve. Smager dejligt på et stykke brød eller ovenpå en ostemad f.eks.

De skal helst ikke være for modne så er det nemmest at få kernerne ud. Og det ta tid……. Min mor og jeg sidder og snakker hyggeligt måske noget go musik til. Så går det lidt nemmere.

Man skær dem over og skraber kernerne ud med en urtekniv. Lægger dem i et stort fad og fylder fadet med vand. Så roder med rundt, kernerne samler sig så man kan samle dem med hænderne og ud over kanten på fadet. Også det tager tid 😊.

Ander gode marmelade opskrifter : Nektarin marmelade med gulerod, Brombær marmelade med lime og rom, Æble kvæde marmelade med vanilje eller Blommer i Madeira marmelade

Ripening rosehips

tips

Du kan lave hyben og blomme marmelade af friske hyben / blommer eller frosne optøet.

Jeg bruger altid syltesukker, det er nemt og altid et godt resultat.



Blomme hyben marmelade



400 gr ordnet hyben

600 gr blommer uden sten

saften fra 1 lime 

800 gr syltesukker

atamon eller spiritus til skylning af glas



  1. Hak de ordnede hyben groft i en foodprocessor eller lignende.
  2. De groft hakkede hyben og blommer lægges i en gryde med syltesukker og limesaft.
  3. Varm det op til det koger.
  4. Lad det koge 4 min. ved lavt blus med omrøring en gang imellem
  5. Fjern kerner med en ske der kommer helt sikkert flere frem.
  6. Ta det af varmen og mos det lidt med en kartoffelmoser.
  7. Fjern igen kerner
  8. Hæld marmelade på små rengjort glas skyllet i atamon eller spiritus.
  9. Luk glassene straks
  10. Sæt dem på det viskestykker til de er kolde.
  11. Opbevares mørkt og køligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×