Blomme dessert med ymercreme
Blomme dessert med ymercreme, en dejlig frisk dessert med blommer makroner og ymercreme. Makronerne er dryppet med lidt madeira, som passer helt perfekt til blommer.
En dejlig frisk sensommer dessert. Men den kan snildt laves hele året rundt, hvis man er så heldig at man har udstenede blommer i fryseren.
En enkel og forholdsvis nem dessert, at lave.
Andre gode opskrifter med blommer: Blomme hyben marmelade, Blommekage a la Anders, eller Lille Eriks blommesalat
Tips
Madeira kan udlades i denne dessert med blommer eller erstattes af portvin eller sherry.
Denne dessert med blommer er også en glimmerende måde at bruge en rest blommegrød på..
Små italiensk markoner er rigtig go, men kan være meget svære at få fat i. Finder du nogle. Så snyd ikke sig selv for , at prøve dem
Kan laves i en smuk glasskål eller i dessertskåle / glas
Blomme dessert med ymercreme
Blomme kompot
ca. 800 gr udstenede blommer ( evt. frosne optøede )
1 ½ dl sukker
1 dl vand
1 stang vanilje, ½ tsk. vaniljepulver eller 1 – 2 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
2 spsk. vand
1 spsk. kartoffelmel
2-3 spsk. madeira ( se tips )
100 gr makroner meget gerne så italienske makroner amaretti
Ymercreme:
1 portion Ymercreme
pynt:
makroner
- Blomme kompot
- Kom de udstenede blommer, sukker, vanilje, og i en gryde.
- Varm det op til det koger.
- Lad det koge til blommerne begynder at koge ud.
- ta det fra varmen
- udrør i en kop kartoffelmel i vand
- hæld det i den varme blomme kompot og rør grundigt rundt til det stivener.
- Smag blomme kompotten til med sukker.
- Lad det afkøle.
- Hæld det en glasskål
- Knus makroner, henover blomme kompotten.
- Dryp med madeira
- Ymercreme.
- Lav en portion Ymercreme.
- fordel ymercremen over blomme kompotten i skålen
- Pynt med makroner
- sæt den kold i køleskab til de skal serveres.
❤