Asparges suppe
Gammeldags asparges suppe med kødboller. En rigtig dansk klassiker, fra mormors fantastiske køkken. En fantastiks forret, som natmad eller en go hverdags ret. Med flutes eller små suppehorn til.
En lækker fyldig og cremet asparges suppe, med asparges stykker og kødboller
Vi har en tradition med at spise gammeldags asparges suppe nytårs aften. Som forret, med franske baguettes til. Det kan der ikke laves om på.
Andre gode supper : Efterårssuppe der varmer, Oksehalesuppe eller Selleri suppe
tips
I stedet for fløde kan du bruge mælk, men den bliver nu lækker med lidt fløde.
Du kan undlade æggeblommerne.
Asparges suppen kan laves dagen før eller fryses ned. Hvis vil du fryse den ned. der det bedst uden kødboller. Kom æggeblommerne i når du varmer den op. samt kødboller.
Hvis den færdige asparges suppe, står lidt eller er sat i køleskabet. Bliver den lidt tyk i det når den varmes op igen. Tilsæt lidt mere hønsekødssuppe.
Asparges suppe
8 spsk. margarine eller smør ( ca. 125 gr )
8 spsk. mel
2 dåser asparges ( asparges vandet til suppen og asparges stykker til fyld )
ca. 1 ½ liter hønsekøds suppe eller god en go hønsebouillon ( f.eks. Oscar )
1½ dl fløde
2 æggeblommer
2 spsk. vand eller kold hønsekøds suppe
salt
frisk kværnet peber
evt. lidt sukker
ca. 500 gr kødboller
- smelt margarine eller smør i en stor gryde.
- pisk mel i fedstoffet
- spæd med asparges vandet fra dåserne.
- kog det op og til sæt hønsekødssuppen lidt af gangen når det tykner.
- når suppen har den ret tykkelse tilsættes fløden
- kog det op
- lad suppen svale lidt
- rør æggeblommer og vand ud i en kop
- hæld det forsigtigt i den lidt afkølede suppe unde kraftig piskning.
- varm den igen op men nu må den ikke kog.
- tilsæt aspages stykkeren fra dåserne og kødboller.
- smag suppen til med salt, frisk kværnet peber og lidt sukker.
❤