Vinterkage
Vinterkage, en rigtig dejlig kokoskage… Den nybagt vinterkage er smurt med abrikos marmelade og drysset med kokosmel, ligesom det var sne…… Kokos og abrikos klær ligesom hinanden.
Den lækre vinterkage, er bare helt perfekt til lidt vinterhygge i den mørke tid…. Måske til en god kop kaffe, te eller kakao. .. Den smager efter mere….
Du skal bestemt ikke snyde dig selv for denne vinterkage… Især hvis du holder af en god kokoskage..
Tips
Kagen passer til en springform på ca. 23 cm.
Det skal være en abrikos marmelade uden frugtstykker. Er der frugtstykker i. Kan du komme abrikos marmeladen igennem en sigte, så frugtstykkerne bliver siet fra.
Du kan altid se om en kage er bagt når den linder fra kanten af bageformen.
Vinterkage:
125 gr smør
200 gr sukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. Vanilje
4 æggeblommer
1½ dl kokosmel
200 gr mel
2 tsk. bagepulver
1½ dl mælk
Pynt
½ dl abrikos marmelade uden frugtstykker
kokosmel
- Pisk smør, sukker, kokosmel, vanilje og æggeblommer til det er hvidt og luftigt.
- bland mel, og bagepulver og rør det langsomt i æggemassen.
- imens hælds mælken langsomt i.
- rør dejen sammen ved høj hastighed i et øjeblik.
- kom dejen i en smurt springform.
- bage kagen ved 175 grader i ca. 45 min. til den linder fra hele vejen rundt i formen.
- åben springformen, og lad kagen køle af
- Pynt
- når den færdigbagte kage er kølet noget af. Smørres den ovenpå med abrikos marmeladen uden frugtstykker.
- drys kokosmel over abrikos marmeladen.
❤