Efterårs bagværk,  Efterårs desserter,  forårs bagværk,  forårs desserter,  Jule bagværk,  vinter bagværk,  vinter desserter

Vafler


hjemmelavet vafler

Lune hjemmelavet sprøde vafler med flødeskum og jordbær marmelade. Det er så lækkert. – Til dessert, en hyggestund eller en kop kaffen.

En nybagt vaffel smager allerbedst lige når de er kommet fra vaffeljernet. Sprøde, lune og nybagte uhm.

Så frem med vaffeljernet hvis du har et sådan. Måske står det bare der i skabet uden, at blive brugt ret meget. Om det er elektrisk eller et til komfur det er underordnet.

Se også andre lækre sager : Mors æbleskiver, Pandekager eller sqaush pandekager

Buttercups (1861–1897), vintage flower illustration

tips

Er der vafler tilbage, skal du ikke dække dem til. Hvis de kommer i en boks bliver de bløde. De kan fint spises næste dag med pålæg på.

Kan bages på et elektrisk vaffeljern eller et til komfur. Det til komfur skal blot vendes under bagningen

Andet marmelade kan spises til end jordbær marmelade.

Kan også spises med sukke.



Vafler



3 æggeblommer

2 spsk. sukker

100 gr smelte smør

1/4 tsk. vanilje pulver eller 1 tsk. go vanilje sukker ( se Vanilje )

2 dl mælk

1 dl fløde

300 gr mel

3 æggehvider (stiftpisket )

Lidt fedtstof til vaffeljernet 

Tilbehør

flødeskum, Jordbær marmelade eller andet marmelade.



  1. pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen i en skål
  2. tilsæt den let afkølede smeltede smør
  3. piske det sammen
  4. tilsæt mælk og fløden.
  5. piske melet i dejen
  6. vend de stiftpisket æggehvider i dejen
  7. Lad dejen hvile lidt i køleskabet
  8. Bag den i et vaffeljern der er varmet godt op.
  9. kom lidt fedtstof på vaffeljernet hver gang,
  10. bag dem til de er fine lysebrune.
  11. Hvis du har et vaffeljern til komfuret skal du vend vaffeljernet, så de for varme på begge sidder.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×