Tyttebær syltetøj
Jeg var bare så heldig , at få ½ kg frosne tyttebær. Hvor kan man altså være heldig. Det blev til tyttebær syltetøj smagt til med en lille sjat rom og vanilje. Uha det kom altså til at smage godt…..
Tyttebær syltetøj er simpelthen fanatisk tilbehør til en go gammeldags oksesteg, Langtidsstegt and eller dyreryg/kølle. Men er også meget lækkert i Pandekager og på Squash klatter.
Hjemmelavet syltetøj /marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget mere….
Vi havde engang en god ven af familien, som skulle havde syltetøj juleaften til andestegen. Jan kalde det syltetøj, men det var tyttebær syltetøj. Vi skulle ikke glemme det, så derfor købt han et glas og gav os i god tid. Ingen jule uden tyttebær syltetøj.
Tips
Du kan anvende friske eller frosne optøet Tyttebær. Bruger du frosne bær, lad dem tø op i den gryde du skal koge syltetøjet i. Når de er tøet op tilsættes syltesukker ( hæld ikke den gode saft ud der er i gryden !!! ) og koges som i opskrift.
Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade/syltetøj som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. Der altid giver et godt resultat
Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon.
Tyttebær syltetøj
500 gr friske eller optøede tyttebær
400 gr syltesukker
1/4 tsk. vaniljepulver
en lille sjat rom ca., 1 tsk.
Atamon eller spiritus til skylning af glas.
- kom Tyttebær i en gryde, sammen med syltesukker, vanilje.
- varm det langsomt op til det koger
- lad det koge i 2 min.
- ta det fra varmen
- Kom rommen i og giv det et opkog.
- fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
- Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
- sæt etiketter på, så man ved hvornår det er lavet.
- opbevares køligt og mørkt..
❤