Tomatsalat a la Charlotte
Når tomaterne modne i drivhuset….. Supermarkedets grønt afd. bugner af dejlige danske tomater. I alle mulige farver, faconer og størrelser….. Gul, grønne, lyserøde, rødbrune, chokolade farvet og den alm røde. Der er små cherry tomater, alm. og store bøftomater… Oxheart, blomme, aflange og almindelig…. – Puha der mange at vælge i mellem….. Så er det helt oplagt , at laven en tomatsalat a la Charlotte.
Jeg er, måske lidt tosset… . Men jeg syntes det er mega sjovt, at købe en pose blandet tomat frø hos Camilla Plum……. Det en stor overraskelse hvad farver og former tomater får i år.
Vi laver tit tomatsalat a la Charlotte når drivhuset bugner med lækre cherry tomater og agurker . Bliver den lave den af cherry tomater i forskellige farver, ser det rigtigt flot ud. Det perfekte tilbehør til kylling, fisk og kødretter… – Nemt og hurtigt
Prøv tomatsalt a la Charlotte til Paneret kylling eller Senneps paneret skinkesnitler
Tips:
Man behøver ikke mozzarella kugler i, det smager skønt alligevel
Valnødolie kan være lidt svært at finde men Kvickly og nemlig.com plejer at havde det. Jeg kan ikke undvære valnødolie . Valnødolie er simpelthen skøn at bruge til dressinger. smagsfuld og sund.
Det kan også laves af lidt større tomater der blot skæres i mindre både.
Tomatsalat a la Charlotte
200 gr cherry tomater, gerne i forskellige farver.
½ agurk
1 lille rødløg
dressing:
1 spsk. valnødolie
2 spsk. lime eller citronsaft
et lille drys sukker
salt
frisk kværnet peber
1 bæger mini mozzarella kugler
- Skyl tomater og den halve agurk.
- Skær agurken i tern.
- Halvere tomaterne
- Pile løget, skær det i små tern.
- Bland tomat, agurk og løg i en skål.
- Hæld citronsaft, valnød olie over.
- Drys lidt sukker, salt og peber på.
- Bland salaten godt rundt med en ske.
- Hæld mini Mozzarella over
- bland forsigtigt rundt
- Lad salaten trække lidt
❤