Tomater med peberrods flødecreme
Tomater med peberrods flødecreme er fantastisk og perfekt tilbehør til okse eller kalvesteg…… De er ret dekorative og smager fantastisk…… Måske de er gået helt i glemmebogen. Mange kender dem måske slet ikke det er synd…. Men i en “Far til fire” film nævner lille Per, at de skal ha oksesteg med nogle tomater med noget hvidt inden i……
Til min konfirmation tilbage i 80érne. Kan jeg husk vi var nede, at tale kogekonen om festen og menuen. Det blev holdt i det lokale forsamlingshus og jeg fik en fin ny blå cykel. – Når men tilbage til kogekonen og menuen. Den stod på fiskeanretning i butterdejs muslingeskaller, kalvesteg med tomater med peberrodscreme. Til dessert rubinsteinkage, der var så fint pyntet…. Jeg mindes jeg sagde til hende at jeg altså ville havde de her tomater med peberrodscreme…….. – Og det fik jeg……..
– Det var en rigtig dejlig fest.
tips
Hvis du er til det mere stærke, kan du kommer 80 gr fint revet peberrod i flødecremen.
Tomater med peberrods flødecreme
15 – 16 mellem tomater
Peberrods flødecreme
3 dl piskefløde
2 spsk. sukker
40 gr revet peberrod
Pynt
karse eller persille
- Skær toppen af tomaterne.
- og evt. lidt af bunden ( hvor stilken har siddet ) så de står stabilt.
- udhul tomaterne med en teske også den lille top der er skåret af.
- Peberods flødecreme
- pisk fløde stiv med sukker og fint revet peberrod
- Sprøjt peberrods cremen i d udhulede tomater med den sprøjtepose.
- Sæt toppen halvt på
- pynt med karse eller persille
❤