Roulade
Det er faktisk ikke så svært, at bage en roulade selv……… En hjemmebagt roulade smager bare mega godt…. – Samtidig med det, er det også en ret hurtig kage, at bage.
En hjemmebagt roulade kan hurtigt trylles om til fine kager og nemme kage af roulade… – Nemlig Sankt Hans kager….. Som vi altid får Sankt Hans aften.
Jeg havde lidt æblemos tilbage, så det blev brugt til denne roulade. Så gik det ikke til spilde, og det smagt godt….. – Så det blev til en æbleroulade i dag.
Tips:
Du kan bruge marmelade eller frugtmos , alt efter smag og behag. Hindbær, Jordbær marmelade, abrikos, Julemarmelade, Sveske mos eller måske Æblemos ?? ……. – Se hvad du har eller har lyst til.
.
Roulade
Dej:
2 æg
2 dl sukker
3/4 dl kogende vand
2 tsk. bagepulver
1½ dl hvedemel
½ dl kartoffelmel
fyld:
Sukker til strø på bagepapir
ca. 2 dl marmelade eller frugtmos
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
- tilsæt det varme vand og pisk det i et par minutter
- sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen og pisk langsom et øjeblik til det er ensartet
- hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir, og jævn det ud til en aflang firkant ( ca 30 x25 cm )
- bag kagen i ca. 7-10 min ved 250 grader til den er fin gylden.
- I mens drysses et stykke bagepapir med sukker.
- den nybagte kage vendes ud på det sukker dryssede bagepapir. ( pas på ikke at brænde fingrene )
- Træk forsigtigt det bagepapir kagen er bagt på af .
- smør marmeladen/frugtmos ud på den varme roulade.
- Rul hurtigt rouladen sammen fra den lange side
- Lad den rouladen afkøle på papiret med sammenføjningen nedad.
❤