Romkugler
En tør og kedelig kanelsnegl fra en togotogo pose, der ikke var blevet spist. Samt en rest lidt tør Brunsviger blev forvandlet om til små lækre Romkugler. Tørre og lidt kedelige kage rester for nyt liv i de her lækre små romkugler i stedet for, at blive smidt ud.
Nem og enkel opskrift på små lækre romkugler. Det er en lille portion men, har du flere kagerester kan du selvfølgelig gange opskriften op.
Kage rester kan være wienerbrød, skærekage eller småkager/kiks
Andre gode opskrifter: dadelkugler, Irish coffee kugler eller kaffe dadelkugler
tips
Der bliver ca. 16 små romkugler af denne portion.
I stedet for Abrikos marmelade, kan du bruge hindbær marmelade.
Er det nogle lidt tørre kagerester, tilsættes 2 spsk. Abrikos marmelade ellers 1 spsk.
Tilsæt rom efter smag.
I stedet for rom kan du bruge romessens.
Romkugler
150 gr kagerester ( wienerbrød, skærekager )
1 ½ spsk. kakao pulver
½ tsk. go vaniljesukker se Vanilje
1 – 2 spsk. abrikos marmelade (se tips )
1 – 2 tsk. rom ( se tips )
Pynt
krymmel eller kokosmel
- Bræk kageresterne ud i mindre stykker
- Kom dem i en foodprocessor, sammen med Abrikos marmelade, kakaopulver, vanilje og rom. ( se tips )
- kør det til det er en ensartet masse
- er romkugle massen meget tør i det tilsættes mere Abrikos marmelade
- Smag den til med rom
- Tril romkugle massen til små kugler
- tril romkuglerne i krymmel eller kokosmel.
- læg dem på et fad og lad dem trække og tørre lidt inden de spises.
❤