vinter retter

Rodfrugtsuppe


rodfrugtsuppe

Idag har vi ryddet op i haven og taget det sidst op. Lidt gulerødder, persillerødder og pastinakker. Grønkålen fik hønsene og hygge sig med. Men vi skal jo bruge de sidste rodfrugter, så der blev lavet rodfrugtsuppe af pastinakker og persillerødder.

Rodfrugtsuppe smager godt, det gir lige lidt extra når der kommer lidt ristet bacon og purløg på. Cremet, lækkert og nemt.

Tips:

fløden kan erstattes af mælk



Rodfrugtsuppe:



500 gr pastinak / persillerod

2 løg

Lidt smør

1 liter hønseboluilon 

1½ dl fløde ( kaffe eller piskefløde )

1 æggeblomme

1 spsk vand

lidt paprika

salt og frisk kværnet peber

tilbehør

1 pk skive skåret bacon i små stykker

purløg



  1. vask og skræl pastinakker og persillerødder.
  2. skær dem i mindre stykker
  3. skræl løgene og skær den i mindre stykker
  4. varm smør i en gryde og svits grønstagerne lidt
  5. hæld hønsebouillon ved, samt salt
  6. kog grøntsagerne møre
  7. lad det køle lidt af
  8. blendt suppen i en blender, til den er cremet og glat
  9. hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløden.
  10. rør æggeblommen ud i vand pisk det i suppen.
  11. varm den forsigtigt op, den må ikke koge.
  12. smag suppen til med lidt paprika, salt og frisk kværnet peber
  13. Er suppen lidt for tyk i det tilsæt lidt hønsebouillon
  14. serveres med sprød ristet bacon i små stykker og frisk purløg


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×