Persille sovs
Persille sovs er en ægte dansk klassiker. Tænk bare på stegt flæsk med persille sovs eller til stegt fisk. Den skal være helt grøn af persille og ikke et par grønne prikker hist og pist.
Masser af frisk fint hakket persille skal der til…. Det gir den rigtige smag til sovsen.
Tips
Skal du lave Persille sovs til stegt flæsk prøv at se min opskrift på Stegt flæsk med persillesovs. Den er nemlig lidt anderledes da jeg bruger fedet fra stege flæsket til sovsen i stedet for smør. Det gir sovsen en helt unik smag når den spises til stegt flæsk……
Du kan bruge frossen hakket persille i stedet for frisk fint hakker persille
Persille sovs
50 gr. smør
4 spsk. mel
ca. ½ liter mælk ( gerne sødmælk )
en stor håndfulde frisk persille
½ tsk. salt
friskkværnet peber
sukker
- Skyl og hak persillen fint
- kom smørret i en god gryde ( der er god til mælkeretter )
- smelt smørret
- Rør melet i det smeltede smør
- varm det op og spæd med mælk lidt af gangen når det tykner, mens der piskes i gryden .
- når sovsen har den rette konsistens tilsættes fint hakket persille
- Lad sovsen koge lidt igennem.
- Hvis den er lidt for tyk i det tilsættes lidt mere mælk
- smag den til med salt, frisk kværnet peber og lidt sukker.
- Spis Persillesovs til f.eks. Stegt flåede rødspætte
❤