Jule opskrifter,  marmelade

Orange marmelade


orange marmelade

Er du så heldig, at finde friske økologiske pomeranser… Er det er et helt scoop… De er nemlig ikke så nemme at få fat i…..Men finder du nogle skal du ikke snyde sig selv, for at lave denne skøn orange marmelade…… Hjemmelavet Orange marmelade smager simpelthen bare godt på et stykke brød, man kan bruges fyldt i kager osv. Marmeladen har en smuk gul/orange farve.

Kender du pomeranser ???? Pomeransen ligne en knortet appelsin. Pomeranser kan ikke spises, som de er. De skal tilberedes før de kan spises. De er sure, lidt bitre og fyldt med sten.. Lyder måske ikke særlig tiltagende… Men de er intet mere end fantastiske og har en intens smag af appelsin….. De kaldes også for bitter orange eller Sevilla appelsiner…. De er fantastiske til denne her Orange marmelade, Kandiseret pomeransskal , Orange likør, bagværk og madretter. De fås i en meget kort periode omkring jul og januar.

tips:

Du kan være heldig at finde dem på F.eks. Fuglebjerggaards.dk eller nemlig.com, årstiderne mm ( dec. – jan. )

Husk , at de skal være økologiske, da almindelig citrus frugt er sprøjtet.



Orange marmelade



500 gr øko pomeranser ( ca. 5 stk. )

2 øko store appelsiner

1 stor øko citron

1½ kg sukker

Atamon eller spiritus til skylning af glas



  1. Vask citrusfrugterne
  2. Skær dem ud i mindre stykker og fjern kerner.
  3. Kerne gemmes de skal bruges senere
  4. Hak citrusfrugterne i gennem en foodprocessor, eller lignende.
  5. Kan også hakkes fint med en kniv.
  6. Kom citrus plumpen i en tykbundet gryde.
  7. Dæk lige netop med vand.
  8. Kom citrus kernerne i en gazeposes, te filter eller lignende.
  9. Hæng posen med kerner ned i gryden, så den koger med.
  10. Kog under lidt omrøring, til det hvide på citrus skallerne er klare. ( ca. 15 min. )
  11. Tag gryden fra varmen
  12. Tag posen med kerner op af gryden
  13. Tilsæt sukker
  14. Kog marmelade i ca. 15 min. under omrøring
  15. Kom en tsk. marmelade på en tallerken og sæt den i fryseren et øjeblik. Så kan man se om marmelade er ok i tykkelsen.
  16. Hvis den er for tynd i det koges lidt mere.
  17. Kom Orange marmeladen på rengjort, atamon eller spiritus skyllede glas, som straks lukkes med låg
  18. Sæt glassene til afkøling på et viskestykke
  19. Opbevares koldt og mørkt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×