Lemon curd
I dag var jeg i det lokale supermarkeder efter et par ting. Blandt andet lemon curd. De plejer, at har det. Men ikke mere……… – Så måtte jeg lave det selv. Det har jeg gjort det flere gange før. Men det er længe siden. Men nu skulle jeg bruge det.
Det er egentligt meget nemt, at lave og smager skønt på et stykke brød eller til kager mm.
Meget af det lemon curd man kan købe. Er efter min smag lidt melet i det. Især hvis man godt kan li´ det på et stykke brød – som jeg. Der findes mærker det er ok i special butikker. Men de er rimelig dyrt. Den billige udgave af lemon curd er fin til kager mm.
Tips:
Jeg har brugt lime saft, men det kan sagtens erstattes af citron saft.
Skal opbevares i køleskab og er holdbart i ca. 1 måned
Lemon curd
1½ dl limesaft
2½ dl sukker
1 revet skal af en øko citron
3 æg
60 gr smør i små klatter
- pisk limesaft, sukker citronskal og æg sammen i en tykbundet stålgryde.
- Varm det langsomt op til det tykner lidt ( det må ikke koge )
- Ta gryden fra varmen og pisk smørret i .
- Varm det igen langsom op til det har samme konsistens som kagecreme, ( ikke koge )
- ta det fra varmen og si det gennem en sigte.
- hæld det på et rengjorte glas eller krukker med låg.
- opbevares i køleskabet.
- holdbart i ca. 1 mdr.
❤