syltning diverse

Hjemmelavet tomat salsa


Hjemmelavet tomat salsa, der kan gemmes til vinteren. Tomat salsa er helt perfekt som dip til nachos. Den er mild med med lidt bid, uden at bliver for stærkt. Krydderet med koriander, spids kommen og lime.

Denne her tomat salsa er henkogt i en gryde så den kan holde sige hele vinteren. Så får du en lyst til en gang nachos, så har du din egen hjemmelavet tomat salsa på lager.

Ander gode ting du kan lave : Hjemmelavet tomat puré, Sød chilisovs🌶 eller Pickles

Hjemmelavet tomat salsa der kan gemmes

Tips

Der bliver 3 små glas af denne portion.

Hvis du er til en lidt stærkere udgave at tomat salsa kom lidt mere chili i.



Hjemmelavet tomat salsa



4 store røde tomater

1 stor rød peberfrugt

2 alm løg

3 fed hvidløg

1 rød chili peber

Oliven olie

saften af en limefrugt

1 tsk. koriander

1/4 tsk. spids kommen 

1/2 dl hvidvinedikke

1 tsk. rørsukker

1 dåse tomat puré

Atamon til skylning af glas



  1. Hæld kogende vand over tomaterne og lad dem stå et minuts tid
  2. flå tomater
  3. svits rød peber, løg, chili, hvidløg og krydderier i oliven olie
  4. Kom det i en foodprocessor, sammen med de flåede tomater
  5. hak det groft på foodprocessoren
  6. Kom det i en gryde
  7. kog det ved svag varme i ca. 20
  8. tilsæt tomat pure og koges godt igennem
  9. smag til med rørsukker og st. koriander
  10. kom på små atamon skyllede glas
  11. Glassende lukkes til og sættes i en gryde
  12. fyld vand så det står op over halvdelen af glassets sider
  13. sæt gryden på komfuret og bring vandet i kog med glassende i.
  14. lad vandet koge ( svagt ) med glassene i i 30 min
  15. lad glassende med tomat salsa afkøle i gryden til næste dag.
  16. Tør glassende af næste dag og sæt mærkat på.
  17. Hjemmelavet tomat salsa opbevares mørkt og køligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×